282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3797
EURO34.7337
ALTIN2399.7

Lüleburgaz’da öldürülen İlknur, doğum gününde anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lüleburgaz’da öldürülen İlknur, doğum gününde anıldı
Abone ol
Lüleburgaz’da öldürülen İlknur, doğum gününde anıldı

Uğurcan KARAOĞLU/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz Belediyesi’nde çalışan İlknur Gökay Tuncel’i (42), geçen yıl kasım ayında sokakta Selçuk Gezici’nin (45), bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti. İlknur, belediye personeli tarafından doğum gününde belediye önü ve mezarı başında anıldı.

Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan ve yeni evlenen İlknur Gökay Tuncel, 4 Kasım 2021’de akşam saatlerinde işinden çıktıktan sonra Fatih Caddesi’nde kendisini 4 yıldır takip eden Selçuk Gezici’nin bıçaklı saldırısına uğradı. Tuncel’i vücudunun çeşitli yerlerinde bıçaklayan Gezici, aynı bıçakla kendisini de yaraladı. Yaralılar, Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumu ağır olan İlknur Gökay Tuncel, hayatını kaybetti. Selçuk Gezici ise tedavisinin ardından tutuklandı. Soruşturmanın ardından hazırlanıp Kırklareli 1’inci  Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Selçuk Gezici hakkında ’tasarlayarak kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Lüleburgaz Belediyesi personeli İlknur Gökay Tuncel’i doğum gününde mezarı başında anıp, mezarına karanfiller bıraktı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları ile İlknur’un mesai arkadaşları ilk olarak belediye önünde basın açıklaması yaparak herkesi 26 Eylül’de görülecek ikinci duruşmaya davet etti. İlknur’un mesai arkadaşlarından Şenay Ünlü, ”Eğer bir cani tarafından sokak ortasında acımasızca, planlı ve hunharca katledilmeseydi bugün bir yaşını daha güler yüzü ile karşılayacaktı. Bizler de her yıl olduğu gibi ona fark ettirmeden doğum günü sürprizi hazırlamaya çalışacaktık. Ancak maalesef ki ülkemizde özellikle kadınlara zarar vermek, dayak atmak, hatta can almak fark edilir biçimde artarken bunu bir şov haline getiren katiller neredeyse her gün bir kadını katleder oldu” dedi. 

Türkiye’de İlknur gibi yüzlerce kadının aramızdan ayrıldığını ve ayrılmaya devam ettiğini söyleyen Ünlü, herkesi 26 Eylül’de görülecek ikinci duruşmaya davet etti. Ünlü, ”Bizler İlknur’u unutmadığımızı ve 26 Eylül’de görülecek ikinci davada da orada olup davanın takipçisi olduğumuzu her gün haykıracağız. Birlikte yaşayacağımız günleri elimizden alanın cezasını çekmesi için de durmadan, susmadan,gerekirse her gün bunun bir ölüm olmadığını, çünkü buna ölüm demenin yaşama hakaret olduğunu haykıracağız” diye konuştu. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lüleburgaz’da bıçaklı kavga: 1 yaralıÖnceki Haber

Lüleburgaz’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Kafede karşılaştığı husumetlisini ayağından vurduSonraki Haber

Kafede karşılaştığı husumetlisini ayağın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar