282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5092
EURO34.7651
ALTIN2492.6

Macaristan Heyetinden Başkan Kadir Albayrak’a Dostluk Ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Macaristan Heyetinden Başkan Kadir Albayrak’a Dostluk Ziyareti
Abone ol
Macar - Türk Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki, Macaristan Bağımsız Milletvekili Istvan Apati, Macaristan Başkonsolosu Lazslo Keller, Türk Macar Dostluk Derneği Başkanı Sedat Kaplan, Macar Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve beraberindeki heyet, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a dostluk ziyaretinde bulundu.

“AMACIMIZ RAKOCZİ’NİN HERKES TARAFINDAN BİLİNİP, SAHİPLENİLMESİDİR”

Başkan Kadir Albayrak, görüş alışverişinde bulunulan ziyarette yaptığı konuşmada, Macar heyetini Tekirdağ’da ağırladıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Bizler, Rakoczi’yi çocukluğumuzdan bu yana biliyoruz. Tekirdağ’ın 5 bin yıllık bir geçmişi var. Dünden bugüne farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehirden söz ediyoruz. Bizim amacımız Rakoczi’nin herkes tarafından bilinip, sahiplenilmesidir. Rakoczi, Tekirdağlıların kahramanıdır; Tekirdağ halkı kendisine çok değer vermektedir,” dedi.

“TÜRK VE MACAR TOPLUMU AKRABADIR”

Macar - Türk Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki de Başkan Kadir Albayrak’ gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, “Türk ve Macar toplumu akrabadır. Macar – Türk Dostluk Grubu olarak sadece kültür alanında değil, her alanda işbirliği yapılabilir, ekonomik ilişkiler geliştirilebilir. Türkiye’nin geçen hafta yaşanan acı olayda hayatını kaybeden şehitleri için kendim ve tüm Macarlar adına başsağlığı dilerim,” şeklinde konuştu.

“HER ÜLKENİN ATATÜRK GİBİ BİR LİDERE İHTİYACI VAR”

Macaristan Bağımsız Milletvekili Istvan Apati de yaptığı konuşmada “Bizi kabul etmeniz büyük bir onurdur. Son günlerde Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkinin önemi daha da arttı. Mustafa Kemal Atatürk iyi bir siyasetçi, kahraman bir asker ve vatansever bir kişidir. Her ülkenin Atatürk gibi bir lidere ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette ayrıca, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin tarafından Miras Atölyesi 1. Etap Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanarak şehre kazandırılan Türk-Macar Kültür Evi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Personeline Koronavirüs Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Belediye Personeline Koronavirüs Eğitimi...

Büyükşehir Belediyesi Şehitler İçin Mevlid Programı DüzenlediSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesi Şehitler İçin Mevl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar