282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA “MECLİSE GELEN ARSALAR İHALE İLE SATILACAKTI” DEDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA “MECLİSE GELEN ARSALAR İHALE İLE SATILACAKTI” DEDİ
Abone ol

Haber 282’nin Handan Var ve Metin Engin’le birlikte gerçekleştirdiği 14 Eylül 2023 tarihli canlı yayın konuğu Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın Hikmet Ata oldu.

Kendisine öncelikle meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyelerinin verdiği ret oylarını sorduk. Ayrıca Başkanın yaptığı hizmetler hakkında bilgi aldık. Ve aynı zamanda canlı yayın süresince izleyicilerden gelen soruları da yönelttik. Başkan Ata sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Önemli bilgiler verdi.

  • Başkanım, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü bir meclis toplantısı yaşadık. Ne yazık ki istenmeyen görüntüler oldu. Biz de bunu haber yaptık ve yayınladık.

Mecliste arsa satışı gündeme geldi. Ancak bu maddenin görüşülmesi sırasında istenmeyen bazı olaylar yaşandı. AK Partili Marmaraereğlisi meclis üyeleriniz bu arsa satışına ret verdi.

Baktığımızda bugün Ergene’de Çorluda Çerkezköy’de birçok yerde belediyeler özellikle seçim öncesi arsa satışı yaparak bütçelerini güçlendirip yatırımlarını daha da hızlandırıp biraz daha eksik kalan işlerini ve projelerini bitirmek için çabalıyorlar. Bu ret neden oldu. Konuyla ilgili sizden bilgi alalım.

Meclise 2 arsanın satışını getirdik. Dediğiniz gibi diğer belediyelerde de arsa satışı var. Bunları satmakta bir sakınca da yok. Ancak Meclis üyelerimizin kendi kararları. Kendilerine göre bir karar almışlar. Satışa izin vermediler. Yetki vermediler bize. Hayırlısı olsun diyelim. Yapacak bir şey yok. Meclisin kararı bu şekilde çıktı.

  • Peki başkanım, bu arsalar çok mu kıymetli yerlerdi? Ret verme sebepleri nedir? Konuyu meclis üyelerinizle görüşebildiniz mi? Bu konuyla ilgili ben başlık attım. “Meclis üyelerinden başkana operasyon” diye. AK Partili meclis üyeleri dışında mesela bağımsız üyeniz “evet” demiş. CHP’den bir hamle yok. Ama sizin meclis üyeleriniz ret veriyor.

Meclis üyelerimizle görüşüyoruz. Bu satılacak olan arsalar herhalde 50-60 milyon gibi bir değer tutardı.

  • Bunlar ihaleyle mi satılacaktı? Yoksa doğrudan sahibi var mıydı? Ali’ye Veli’ye mi gidecekti bu araziler? Çünkü bazı konuşmalarda burada o arazileri alacak kişiler o işi yaptı gibi sesler yükseldi. Arazilerin peşinde mafya vardı gibi söylentiler oldu.

Bu arsalar ihale ile satılacaktı. Öyle bir şey yok biz açık ihale yapıyoruz zaten. Alıcı kişiler geliyor. Fiyat arttırma yolluyla ve en çok fiyatı kim verirse ona satılıyor yer.

  • Başkanım seçim süreci başlıyor. Tabi normal olarak da bazı şeyler olacaktır ama biz bunu karşı partiden beklerken sizin parti içinden size muhalefetin olmasını bizler bile yadırgadık. Gazeteciler olarak da herkes yadırgamıştır. Handan hanım siz meclis üyeliği yaptınız Çorluda. “Retçi bayan” olarak tanındınız. Gerçekten çok sert muhalefet yaptınız. Kendi partinize muhalefet yaptınız mı?
  • Asla. Biz Sayın Ünal Baysan ile çalıştık. Ve muhalefetimizi ona yaptık. Benim de size sormak istediğim soru var Başkanım. Konu daha iyi anlaşılsın diye. Bize meclis aritmetiğinden söz eder misiniz?

AK Parti meclis üyemiz 6 kişi benle beraber. 2 kişi bağımsız var. 1 kişi İYİ Parti var. Bir de CHP’liler var. 15 kişilik meclis üyesinin 6 oyu bizim. Bağımsızlarda bazen bizimle hareket ediyor. Bağımsız bir kişi devamlı bizimle hareket ediyor. Diğeri bazen karşı tarafla bazen bizimle hareket ediyor.

  • Partinin meclis toplantısı öncesi çalışması nasıl oluyor? Siz mutlaka meclis üyelerini bilgilendiriyorsunuzdur. İlçe ile iletişiminiz nasıl? Meclis toplantısı öncesi grup kararları alınıyor mu ya da bu kararlar nasıl değerlendiriliyor?

Toplantı yaptığımız zamanlarda grup kararları alınıyor. Birkaç aydır bazı meclis üyeleri ile ilçe başkanın sıkıntıları var ufak tefek. Onun için grup toplantısı yapamadık.

  • Yani birlikte hareket etmekle ilgili bir sorun var burada. Öyle gözüküyor.

Evet birkaç meclis üyesi arkadaşımız ile ilçe başkanının arasında sıkıntılar var.

  • Sizin çalışmalarınıza yansıyor tabii bunlar. Elinizi rahatlatan bir çalışma olmuyor o halde.

Evet bazı sıkıntılar doğuruyor tabii.

  • Yaşadığınız sıkıntılı durumla ilgili parti bir müdahalede bulundu mu? Ret veren 3 belediye meclis üyesini sorguladılar mı?

Bundan sonra il başkanlığımızın himayesinde toplantılarımızı yapacağız. Böylece katılımı tam sağlamış olacağız.

  • Başka arsa satışı var mıydı? Bu satışı kabul etmediler. Sadece iki arsa vardı bir maddede. İki arsa satışına ret verildi. Hangi gerekçe ile ret verildi?

Gerekçesi; satışını onaylamadılar. Gerekçeleri yok. Biraz da seçim yaklaştı şimdi iş yaparsak karşı taraf için pekiyi sonuç vermeyecek. Zaten bayağı yol aldık. Bayağ işler yaptık.

Doğalgaz işinin %80ni geçti. Yakuplu mahallemizde çalışmalar devam ediyor. Seneye de kısmetse Türkmenli ve Çeşmeli mahallerimiz biter. Doğalgazın ulaşmadığı yerimiz kalmaz.

  • Bir de benim merak ettiğim soru. Çorlu il olma sürecinde Sizin bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Çorlunun il olacağı konuşuluyor ama onunla ilgili kesin bir bilgi yok. Marmaraereğlisi’nin de Çorlu’ya bağlanacağı konuşuluyor. Bizim de bununla ilgili net bir bilgimiz yok şu anda. Hükümet tarafından da konuşulan bir şey kesin net bir cevap yok.

  • Çorlunun şansının yüksek olduğunu düşünüyoruz Çorlulular olarak.

Yapılırsa tabii ki biz de Çorlu’nun il olmasını isteriz.

  • Başkanım siz basına bir açıklama yapmıştınız. Geçmiş dönem belediyesi ile ilgili durumlar nedir? Mahkemeye gitmiştiniz.

Bu konular daha mahkemede. Hukuki süreç devam ediyor. Mahkemeler ne karar verirse göreceğiz.

  • Sizin çalışma şartlarınızın zor olduğunu görüyoruz. Örneğin belediye meclisindeki komisyonlardaki aritmetik nasıldır?

Aslında büyük oranda oybirliği ile geçiyor maddeler. Bazı yerlerde anlaşamadığımız noktalarda olacak tabii ki. Muhalefet de muhalefetliğini yapacak ama bizim içimizdeki muhalefet iyi olmadı.

  • Şimdi bir de şu konu var. Bir meclis üyesi 26 milyona bir bina için zaten bu kaba inşaatını bizim belediyemiz döneminde yapıldı dedi.

24 milyon Türk lirası şöyle; Onların bahsettiği Çeşmeli Kültür merkezi bununla beraber o 24 milyonun içinde Çeşmeli ve Türkmenli Kültür merkezleri var. Bir tane Türkmenliğe yapıldı. Bir tanede Çeşmeli mahallemize yapıldı. 24 milyonun içinde toplam ikisinin ihalesi.

Kaba inşaatları tam bitmemişti. Çatıları da yoktu. Biz bunların çatılarını yaptık, ince işlerini yaptık. Dış kaplamalarını yaptık. Ramazan ayında açtık. Önceki rakamlara göre hemen hemen piyasa iki buçuk, üç kat maliyetler artmış oldu.

  • Şimdi siz DSP’den aday seçildiniz. AK Partiye geçiş yaptınız. Hem şehre hem de bölgeye daha fazla yatırım gelebilmesi için. Daha öncede konuştuk sizin derdiniz halka ve buraya yatırım gelmesi. AK Partiye geçişinizden sonra buraya yeni yatırımlar oldu mu? Müjdeler var mı?

Bizim Mustafa Kemal Paşa mahallemiz birinci derecede sit alanı Kurumdan bunun izinlerini aldık. Belki de şu ana kadar izinleri çıkaramayabilirdik. İktidarın gücü işe yaradı burada. Mustafa Kemal Paşa mahallemizde doğalgazsız yer kalmadı. Şu anda belki muhalefette olsaydık. Büyük ihtimal daha izinleri çıkmamış olabilirdi. Çıkaramayabilirdik de.

  • Belediye başkanlarının bir partisi olmamalı güç şehre nerede değer katacaksa orada olmalı. Ben sizin bu kararınızı doğru bulduğumu söyleyebilirim.

İnsanları ayırmıyoruz zaten hangi partiden olursa olsun.

  • Başkanım ben şunu merak ediyorum. Siz bu dönemde adaysınız değil mi?

Kısmetse adayız.

  • Yeni dönem projelerinizi açıklayacak mısınız?

Zamanı geldiğinde açıklayacağız tabii ki.

  • Bu seçim sürecine giderken tekrar aday olan biri olarak sistemin içine girmişken başka partiden gelip hem AK partinin ve CHP’nin önüne geçerek burada belediye başkanı seçildiniz. Bugün kendi partinizde sizin yolunuz açılması gerekirken tıkandı.

Bizim AK Parti ile parti olarak bir sıkıntımız yok. Belki bir-iki kişi ile ufak tefek sorunlar olabilir.

  • Bir-iki kişi ile ilgili partinin bir yaptırımı olacak mı? Bir belediye başkanın çalışması için önü açılması gerekirken neden önü kapatılıyor.

İl başkanımıza gittik. Toplantıyı yaptık. İl Başkanlığı gerekeni yapacaktır. Genel merkeze de bilgi verildi. Gereği yapılacağına inanıyorum.

  • Şimdi meclisteki olay sanki size bir komplo gibi gözüküyor dışardan bakıldığında. Çalışmalarınızı engellemek açısından. Bu durumda size muhalefet olarak verilen oylar meclis çalışmanızı kitler mi?

Yok. Zannetmiyorum kilitlemez. Belki o arkadaşlarımızda pişman olmuş olabilirler.

  • Tekrar gündeme gelecek mi bu satışlar?

Yarın ki bütçe toplantısı. Birkaç madde var. Yarın çok kısa sürede biter meclis.

  • İnşallah bizi il yaparlar burası ile beraber bir sahil kenti oluruz umudundayız. Yayınımızı tamamlamadan önce son olarak söylemek istedikleriniz varsa vatandaşlarımıza sizden mesajınızı alalım.

Vatandaşlarımıza sevgimizi saygımızı iletiyoruz. Hepsine hayırlı günler diliyoruz. Teşekkür ediyorum.

Haber / Handan Var – Metin Engin

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akşener: İttifak sistemini reddediyoruzÖnceki Haber

Akşener: İttifak sistemini reddediyoruz

HEP-SEN Başkanı Şimşek: Trakya Üniversitesi’nde sendikal faaliyetlerimiz engelleniyorSonraki Haber

HEP-SEN Başkanı Şimşek: Trakya Üniversit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar