282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2

MARTAŞ LİMANINDA DEV PROJE DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MARTAŞ LİMANINDA DEV PROJE DEVAM EDİYOR
Abone ol
Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesisinin deniz platformlarının ilk temel çelik yapısını taşıma çalışması Kaptan Grup’a bağlı MARTAŞ Limanında yapılan çalışmayla sürüyor.

DOĞALGAZ STOKUNUN KAPASİTESİNİ GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yapımdan Sorumlu Proje Müdür Yardımcısı Gültekin Çapkan, “Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesisinin deniz platformlarının ilk temel çelik yapısını taşıma çalışmasını yürütüyoruz. Yaklaşık 1070 ton ağırlığında 45 metre derinliğinde montajı yapılacak çelik yapının şuanda taşıma operasyonunu yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin daha önceleri denizin yaklaşık 3 km altında tespit etmiş olduğu bir kuyunun doğalgaz rezerv buluşu var. Buradaki çalışmaya bulunan doğalgaz stokunun kapasitesini genişletme çalışması yapılıyor. Şuanda DP1 ve DP2 dediğimiz 2 çelik yapımız var. Bu çelik yapımı platform ve 18 kuyuda. Bu rezervin kapasite artırım projesini yapıyoruz. Proje; hali hazırda bulunan İstanbul ili Silivri ilçesindeki Kuzey Marmara-Değirmenköy Depolama Tesisi’nin üretim kapasitesini arttırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK YERLİ VE MİLLİ ÇALIŞMA

2022 Aralık ayında kadar çalışmaların tamamlanacağını belirten Gültekin Çapkan, “Bu projede Kolin Kalyon ortaklığı var. Tamamen yerli ve milli olması hem de Türkiye’de ilk defa bizim kendi fabrike ettiğimiz bir yapı ve projedir. Kolin-Kalyon ortaklığında yapılan bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizmek isterim. Bu proje dizaynlar dahil tamamen Türk mühendisler tarafından yapıp bitireceğiz. Bu çalışmayı Allah izin verirse 2022 Aralık ayına kadar tamamlamak istiyoruz. Fakat yabancı ülkelerden getirttiğimiz ekipmanların pandemi nedeniyle geç gelmesi gibi bazı sıkıntılar yaşadık. Bu sebeplerden dolayı belki de 2023’ün ilk aylarına sarkabilir. Ama biz 2022 Aralık ayına kadar çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

TÜRK MÜHENDİSLER ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Türk mühendislerinin yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdiğini söyleyen Gültekin Çapkan, “Ülkemiz çok güzel bir viraja girdi. Bizim Türk mühendislerimizin yakında dönemde hayata geçirdiği projelerle, özellikle mühendislik ve yapım aşamasında çok önemli gelişmeler ve yol kat ettiğini söyleyebiliriz. Bugüne kadar Türkiye diğer ülkelerde ki yatırım firmalarıyla mühendislik hizmeti verirken, şuan da kendi ülkemiz de tamamen kendi projelerimize yönelik sektörel bazda çok büyük gelişmeler oluyor. Bunun daha ileriye gitmesi gerekiyor tabi ki. Aldığımız uzmanlığı yetiştiğimiz sektörde devam ettirmek en büyük temennimiz” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ergene’de Deforme Olan Çöp Kovaları YenileniyorÖnceki Haber

Ergene’de Deforme Olan Çöp Kovaları Yeni...

Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarının YanındaSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar