282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın anlatıldığı sergi TIR’ı, Edirne’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın anlatıldığı sergi TIR’ı, Edirne’de
Abone ol
Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın anlatıldığı sergi TIR’ı, Edirne’de

TÜRKİYE’nin dört bir yanındaki hayat boyu öğrenme kurumlarından kursiyerlerin Mehmet Akif Ersoy’dan esinlenerek yaptıkları minyatür, hat, tezhip, keçe, ebru gibi 593 el işi eser yer aldığı ’Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet’ temalı sergi TIR’ı, tur güzergahı kapsamında Edirnelilerle buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü kapsamında açılan kurlarda eğitim gören kursiyerler, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı temalı eserler üretti. Bu kapsamda üretilen 593 eser, ’Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet’ temalı sergi TIR’ı ile Türkiye’de 11 ili gezmeye başladı. İlk durağı İstanbul olan TIR, ikinci durak olarak Edirne’ye geldi. Rüstem Paşa Kervansarayı yanında gerçekleştirilen açılışla vatandaşın beğenisine sunulan TIR’ın için düzenlenen programa Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şule Cılgaz Kazancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ile vatandaşlar katıldı.

Meriç İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımının açılış konseriyle başlayan açılış programında konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şule Cılgaz Kazancıoğlu, TIR’da açılan sergiyle milli mücadele ruhunu yaşattıklarını belirtti. Kazancıoğlu, ”Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası olan, sultanlar şehri Edirne’de olmaktan dolayı mutluyuz, Bakanlığımız adına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak hazırladığımız Akif’in izindeki illeri ziyaretimizle devam edecek olan bu sergi için burada bugün açılışını yapmış bulunmaktayız. Bu milli mücadele ruhunu yaşatmış olmaktan mutluyuz” dedi.(DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’ın 4 ilçesinde seyyar radar uygulaması başladıÖnceki Haber

Tekirdağ’ın 4 ilçesinde seyyar radar uyg...

Tekirdağ’da öğrencilere polislik mesleği tanıtılıyorSonraki Haber

Tekirdağ’da öğrencilere polislik mesleği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar