282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2867
EURO35.1152
ALTIN2476.2

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN LANSMANI YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN LANSMANI YAPILDI
Abone ol
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaklığında hayata geçireceği Mesleki Eğitim Merkezi’nin lansmanı yapıldı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katıldığı program Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Mesleki Eğitim Merkezi’nin ortakları olan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, TÜGVA Çorlu Temsilcisi Mustafa Kelle toplantıda hazır bulundu. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı da tanıtım toplantısına katılan isimlerden oldu. Uzun yıllar atıl durumda olan eski Ağır Ceza Mahkemesi Binası alınan karar doğrultusunda 4 atölyenin kurulacağı Mesleki Eğitim Merkezi oluyor. Özellikle ara elaman yetiştirmek için faaliyet yürütecek olan Mesleki Eğitim Merkezi’nin lansmanı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın da katıldığı programla tanıtıldı. Katılımcılar Mesleki Eğitim Merkezi’yle ilgili bilgiler verdi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, “Bugün Çorlu’muzda üniversitemiz, kalkınma ajansımız, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız ve TÜGVA ile birlikte çok kıymetli bir işe imza atıyoruz. Daha önce hepimizin Ağır Ceza Mahkemesi olarak bildiğimiz bir binamız vardı, bu tesis uzun süre içerisinde kullanılmaz hale geldi. Bizde o binayı sanayinin ihtiyacını giderecek mavi yaka personel yetiştirmek için bu tesisi Çorlumuza kazandıracağız. Ben projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.

PROJENİN YÜZDE 77’SİNİ TRAKYA KALKINMA AJANSI KARŞILIYOR

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı açıklamada “Çorlu önemli bir sanayi kenti, bu bina üniversitemize tahsisli bir binaydı. Mavi ve beyaz yakalı personelin eğitilmesi için bu binanın bir meslek eğitim merkezi kurmak istedik. Projemiz yaklaşık 1 milyon 810 bin lira civarında bunun 1 milyon 400 bin lirasını yaklaşık yüzde 77’sinin kalkınma ajansı olarak bizler karşılıyoruz. Yeri üniversitemiz veriyor, aynı zamanda TÜGVA’da bizim paydaşımız onlarda üniversite gençlerine yönelik eğitimler verecekler.”diye konuştu.

EĞİTİM MERKEZİNDE ATÖLYELER YER ALACAK

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ise “Bugün önemli bir imza atıyoruz, üniversite sanayi işbirliği içindeyiz. Bölgeye çok önemli katkıları olacak. Lise ve meslek lisesi mezunu gençlerimizi işi olmayan gençlerimizi inşallah burada nitelikli işgücüne katkı sağlayacak bir projeye imza atacak bir projeye imza atacağız. CNC tezgahı, imalat, otomasyon, tasarım imalat konularında atölyeler oluşturulacak. Projeye katkılarından dolayı herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. TÜGVA Çorlu Temsilcisi Mustafa Kelle yaptığı açıklamada: “Çorlu katma değerli bir yatırım var, bizlerde bu projeye dahil olduk. Tüm illerimizde olan icat hanemiz burada da olacak. Çorluda gençlerimize faydalı olmak istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

YETİŞMİŞ ELAMANA İHTİYACIMIZ VAR

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise “Zaman zaman ilimizde bulunan 13 tane OSB’yi dolaşıyorum sanayicilerimizin sorunlarını dinliyorum. Gezerken hepimiz sağda solda görüyoruz, vasıflı vasıfsız elaman aranıyor. Bu hakikaten çok önemli. 2 bin 900 tane fabrikamız var. Burada çok büyük üretimler yapılıyor. Tekirdağ sanayi üretiminde 5. sırada. Sanayi elektriği tüketiminde şu anda Türkiye’de 5. sıradayız. Sıralamamız her zaman yüksek. İşte burada Çorlu ve Çerkezköy Sanayi odalarımız Üniversitemizle bir birliktelik kuruyorlar. Mavi yakalı ve daha ötesi beyaz yakalı personel yetiştirmek. Sanayicilerimizin bize söylediği kalifiye elaman bulamıyoruz diyorlar. Hatta kendimiz bile yetiştirmeye razıyız bu şekilde bile elaman bulamıyoruz hayıflandıkları konuyu ortadan kaldırmak için bu arkadaşlar bir araya geldiler.”şeklinde konuştu.

TARİHİ BİNADA ÇALIŞMALAR YAKINDA BAŞLIYOR

Çorlu’da uzun yıllar atıl vaziyette duran ağır ceza mahkemenin bulunduğu tarihi bina yapılan restorasyonla birlikte bir yıl sonra Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi olarak faaliyet göstermeye başlayacak. Anıtlar Kurulu’ndan restorasyonla ilgili karar alınırken, restorasyon çalışmaları için önümüzdeki aylarda binada çalışmalar başlayacak. Yapılan çalışmaların bir yıl sürmesi beklenirken eğitim merkezi bir yıl sonra hizmete girecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOĞRULUKTAN, HAKTAN YANA OLACAĞIZ!Önceki Haber

DOĞRULUKTAN, HAKTAN YANA OLACAĞIZ!

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI AHMET ARCAN OLDUSonraki Haber

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI AHMET ARCAN OL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar