282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3746
EURO34.9712
ALTIN2325.6

Metruk Binaların Yıkım Çalışmaları Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metruk Binaların Yıkım Çalışmaları Sürüyor
Abone ol
Kentimizde metruk hâlde bulunan, halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşların güvenliği için tehlike arz eden, güvenlik zafiyetine neden olan ve görüntü kirliliğine neden, madde bağımlılarının uğrak yeri hâline dönüşen metruk yapılardan 3 tanesinin daha yıkımı gerçekleştirildi. Cemaliye Mahallesi'nde Salih Omurtak Caddesi ve Fidanlık Sokak ile Reşadiye Mahallesi Şehit Ahmet Çelekoğlu 1. Aralık Sokak'ta daha önce yapılan tespitleri değerlendiren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme ve kontrollerin ardından 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi kapsamında yasal mevzuatlar yerine getirilerek Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkım çalışması gerçekleştirilirken, resmi işlemleri devam eden yapıların yıkımlarına da kısa süre içerisinde başlanılacak.

                Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yapılan yıkım çalışmalarının ardından 2021 yılı içerisinde tespit edilen 14 metruk yapının 11'inin yıkıldığını, tespit ve inceleme çalışmalarının devam ettiğini, terk edilmiş ya da halihazırda kullanılmayan, yıkılmaya yüz tutmuş yapıların zaman içinde madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini ve bunun metruk yapıların çevresinde yaşayan vatandaşlar için ciddi tehdit oluşturduğunu ve vatandaşların endişelendiğini belirterek; bu endişeleri ortadan kaldırmak, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini korumak, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak adına İlçe Emniyet Müdürlüğü ve mahalle muhtarları ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında metruk yapıların yıkımlarına devam edeceklerini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taksici Esnafı ile Ulaşım Konulu Toplantı GerçekleştirildiÖnceki Haber

Taksici Esnafı ile Ulaşım Konulu Toplant...

Daha Sağlıklı Bir Ergene İçin 7/24 GörevdeyizSonraki Haber

Daha Sağlıklı Bir Ergene İçin 7/24 Görev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar