282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

MHP Edirne’den milletvekili aday adaylarını tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Edirne’den milletvekili aday adaylarını tanıttı
Abone ol
MHP Edirne’den milletvekili aday adaylarını tanıttı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- CUMHUR İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 28’inci dönem milletvekilliği seçimleri için başvuran Edirne milletvekili aday adaylarını, düzenlenen toplantıyla tanıttı. 

 

MHP, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekilliği seçimleri için Edirne milletvekili aday adaylarını tanıttı. Ali Özer, Hülya Balkan, Hatice Ser, Münür Bayrak ve Ayvaz Yalaza’dan oluşan toplam 5 aday adayının başvurduğu seçim için, parti il başkanlığında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Aday adaylarından Ayvaz Yalaza toplantıya katılmadı. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Zakir Tercan, en büyük amaçlarının cumhur ittifakını zafere ulaştırmak olduğunu belirtti.

MHP Edirne il ve ilçe teşkilatları olarak, göreve geldikleri günden bugüne hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Tercan, ”Partimiz el ele, gönül gönüle, omuz omuza vermiştir, gönül birlikteliğini de sağlayarak bugün huzurlarınızdayız. Allah’ın izniyle de en büyük amacımız, arzumuz ve isteğimiz, Milliyetçi Hareket Partimizin bulunduğu Cumhur İttifakı’nın zafere ulaşması, ipi göğüslemesidir. İkinci en büyük arzumuz da Edirne’den Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili çıkarmasıdır. Milletvekillerimiz çok kaliteli, çok düzgün, Edirne halkı arasında çok beğenilen, sayılan, takdir gören adaylarımız var. Bundan dolayı da kendilerine, Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olmalarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

’EDİRNE HALKI GEREĞİNİ YAPACAKTIR’

Aday adaylarından Hülya Balkan, Edirne halkının seçimlerde gereğini yapıp MHP’ye oy vereceğine inandığını belirtti. Balkan, ”14 Mayıs 2023’te yapılacak 28’inci dönem milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Saygıdeğer bilge liderimiz Devlet Bahçeli beyefendiyi makamında ziyaret ederek hayır duasını aldık. Milliyetçi Hareket Partisi Edirne için her türlü fedakarlığı yapan, Edirne için mücadele eden, Edirne’nin huzuru için gereğini yapan, var olan huzurunu bozmak isteyenlere karşı tavrını koyandır. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldum. Elbette ki Edirne halkı seçimlerde gereğini yapacaktır” dedi.

’AMACIMIZ EDİRNE’DEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAK’

Uzunköprü ilçesinden gelerek başvurusunu yapan Hatice Ser de, ”Bu dönemde amacımız Edirne’den milletvekili çıkarmak. Umarım bu yolda başarılı oluruz. Diğer aday adaylarımıza da başarılar diliyorum, Allah yolumuzu açık etsin” diye konuştu.

’BU ÜLKÜCÜ RUH MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK’

Aday adayı Münür Bayrak ise MHP’nin tüm aday adayları ve teşkilatının bir arada olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Bayrak, ”Biz söz verdik, ant içtik ve bu yola çıktık. Bölgemizin sorunlarını biliyoruz, hem Ankara bakış açısıyla, hem de Edirne’den Ankara’ya bakış açısıyla. Bu bölgenin çocuğuyum, burada doğdum, büyüdüm. Canı gönülden inanıyorum, bu ülkücü ruh Edirne’den 28’inci dönemde bir milletvekili, içimizden biri çıkaracak. Kim olursa olsun, arkadaşlarımızdan birisi de olsa ben aynı sevinçle, kendim olmuş kadar sevineceğim” ifadelerini kullandı.

’İYİ Kİ SEÇMİŞİZ DEDİRTMEK İÇİN ADAY ADAYIYIM’

2002 yılında Edirne’de MHP’den aday gösterilen fakat partisinin barajı geçememesi nedeniyle TBMM’ye giremeyen aday adayı Ali Özer de, ”Edirne’mizin dertlerini, sıkıntılarını ve çözümlerini de iyi biliyoruz. Teknik özelliklerimizden birisi de biz proje insanıyız. Proje üretir, proje uygularız. Edirne’miz maalesef uzun yıllardır her dönem seçim zamanı geldiğinde bir milletvekilliği curcunası başlar bütün siyasi partilerde. Çeşitli adaylar ortaya çıkar, insanlar da merakla ’acaba kim ne yapar?’ düşüncesiyle beklemeye geçer, sonuçta da bir dönem geçer ve ’bir hüsran yaşadık tekrar’ diye insanlarımız hayıflanır. Biz bunu tersine çevirmek, ’iyi ki seçmişiz’ dedirtmek üzere tekrar Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldum” şeklinde konuştu.(DHA)

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de 3 terör şüphelisi tutuklandıÖnceki Haber

Edirne’de 3 terör şüphelisi tutuklandı

Yunan polis Manolis: Askeri yasak bölgeye girdiğimizi düşünmüyorumSonraki Haber

Yunan polis Manolis: Askeri yasak bölgey...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar