282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

Muhasebeciler Haftası Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası nedeniyle Çorlu’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Çorlu’da sabah çelenk sunma programda Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Otsekin anıta çelenk sundu. Çelenk sunma programının ardından öğle saatlerinde Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda meslekte uzun yıllar hizmet verenlere plaket töreni düzenlendi. Plaket törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever, AK Parti Yöneticileri ve çok sayıda mali müşavir katıldı.

1-7 MART MUHASEBECİLER HAFTASI KUTLANIYOR

orlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası başkanı İbrahim Otsekin yaptığı açıklamada : “Serbest Muhasebeci Malı Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sundu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla 1-7 Mart Muhasebe haftası olarak kutlanmaktadır. 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı Meslek Yasası ile 111 bini aşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 800 Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir” dedi.

İDARE İLE MÜKELLEF ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ

Konuşmasını sürdüren orlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası başkanı İbrahim Otsekin: “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Ekonominin kaydının tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek grubuyuz. Kaliteli hizmet sunarak işletmemizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz. İdare ile vergi mükelleflerimiz arasında köprü görevi üstlenen serbest muhasebeci mali müşavirler serbest meslek icra etmenin yanı sıra çok önemli bir kamu hizmeti ifa etmektedir” dedi.

“YAPMAMIZ GEREKEN DÜNYADAKİ GELİŞMELER UYUM SAĞLAMAK”

“Siyasi ekonomik ve teknoloji gelişmelerden en fazla etkilenen mesleklerin başında mali müşavirlik mesleği gelmektedir” diyen İbrahim Otsekin, konuşmasına devam etti: “Bu yüzden meslek mücadelesini, siyasi ekonomik ve teknolojik gelişmeler her zaman yakından etkilemiş ve etkilemeye devam edecektir. Yapmamız gereken ise ülkemizin ve mesleğimizin dünyadaki değişime ve gelişimlere uyum göstermesini sağlamaktır. Geleceğe bugünden hazırlanmaktan ve uyum sağlamaktan başka bir seçeneğimiz bulunmuyor. Aksi durumda fırsatları kaçırır dünyanın gerisinde kalırız” ifadelerini kullandı.

Plaket Törenine Katılan Kadir Albayrak yaptığı açıklamada: “Öncelikle Muhasebeciler Haftası’nı kutluyorum. Yerel yönetimlerin belediye meclislerinde en az 2 veya 3 tane serbest muhasebeci ve mali müşavir yer almaktadır. Her belediye başkanının çok güçlü bir mali müşavir danışmanına ihtiyacı vardır. Tekirdağ artık büyükşehir oldu, merkezde yer alanlar tabelalarının altına Süleymanpaşa diye yazmaya başladılar. Bir anda 257 tane köy mahalle oldu. Aynı gün 23 tane belde belediyesi mahalleye döndü. Tekirdağ yerel yönetim olarak bir kabuk değiştirdi. Bu kabuk değiştirme konusunda tarihi bir görev üstlendik. Büyükşehir Belediyeleri kendi iştirakları olan şirketlerle de çalışıyor bildiğiniz üzere orada da mali müşavirlere çok büyük ihtiyacımız var” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada: “1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kutlu olsun. Rakamları mesleği haline getirmiş siz değerli dostların işinin hiçte kolay olmadığının farkındayım. Pek çok mesleki zorluğa karşı ülkemiz ekonomisine vermiş olduğunuz katkıdan dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Değerli meslek gruplarının bir araya gelmesiyle kurulan meslektaşlar arasında iletişimi sağlayan ve çözüm üreten ve farkındalık yaratan başta buradaki mali müşavirler odamızın yıllardır dayanışma içerisinde olmasından dolayı kendilerini kutluyorum. Ülke ekonomisine yön veren kayıt dışılığa izin vermeyen kamuya ve iş dünyasına yol gösteren politikaları üreten bir meslek kuruluşu olduğunuz içinde gururluyuz” dedi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem ve Sivil Savunma Hayatımızın Bir GerçeğidirÖnceki Haber

Deprem ve Sivil Savunma Hayatımızın Bir...

ÇORLU 5. KOLORDU KOMUTANILIĞI´NA İDLİB ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE VE BAHAR KALKANI HAREKATI´NA DESTEK ZİYARETİSonraki Haber

ÇORLU 5. KOLORDU KOMUTANILIĞI´NA İDLİB Ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar