282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7

MUHTARLAR DEVLETLE MİLLET ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çorlu’da, Çorlu Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi.

Çorlu’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Çorlu Muhtarlar Derneği adına anıta dernek başkanı Salim Sarıer çelenk bıraktı. Çelengin ardından tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Çorlu’da faaliyet yürüten muhtarların yanı sıra Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermaydan, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Çorlu Muhtarlar Dernek Başkanı Salim Sarıer, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Sarıer, “192 yıllık bir geçmişi olan muhtarlık müessesesi vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapıdır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte, hem hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Bu durum 1,5 yıllık pandemi yasakları döneminde açıkça görülmüştür. Bazı kurum ve kuruluşlar kapanmış, bazıları kısıtlı çalışmış, dışarı çıkmadan evden çalışmış ve bu durum halen devam ederken muhtarlarımız daima sahada kalmıştır. Muhtarlardan pandemiye yakalananlar olmuş, bazı muhtarlarımız ağır rahatsızlık geçirmiştir.”dedi.
MUHTARLARIN TEBLİGAT YÜKÜ ARTTI!
Konuşmasını sürdüren Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer muhtarların yaşadıkları sorunlara da değindi. Sarıer, “Son yıllarda tebligat yükünün artması 657 sayılı devlet memurları kanununun sadece yargıda uygulanması özlük hakları konusunda isteklerinin göz ardı edilmesi gibi olumsuzluklara rağmen etkinlik, hız ve performans artırılmasında lokomotif görevi gören muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlarım.”diye konuştu.
MUHTARLIĞIN YERİ ÇOK AYRI
Program sonunda muhtarlarla Atatürk Park Kafe’de oturan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, yaptığı konuşmada “Ben İzmir’in bir köyünde doğdum, köyde ailemden sonra ilk unutamadığım kişi öğretmenimdi, daha sonra muhtarımdı. Muhtarlar ve öğretmenler hepimizin hayatında çok önemli yeri oluyor. Bizim sistemimizde muhtarlığının yeri gerçekten çok ayrı. Dünyanın en ucuz yönetim şekli muhtarlıktır. Ufacık bir belde belediyesi yaparsın oraya itfaiyesi belediye otobüsü ve bazı araç gereçler almak zorunda kalırsın. Ama muhtarlık öyle bir şey değil. Hiçbir personeli yoktur, tek başına bütün köyün sorunun sıkıntısını giderir. Muhtarlığın bizim sistemimizde çok ayrı bir yeri var. Devletimiz ve milletimiz arasında bir bağdır. Seçimle de geldiği içinde demokrasimizin temel taşıdır. 19 Ekim muhtarlar günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle muhtarlar gününü kutluyorum. Pandemi nedeniyle mutlarımızla buluşmaya ara verdik, inşallah önümüzdeki günlerde tekrar buluşmaya devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.
MUHTARLAR DEVLETLE MİLLET ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da muhtarların gününü kutlayarak, “3 yılık belediye başkanlığı dönemimde muhtarlarımızla birlikte yapabildiğimiz işler oldu yapamadığımız işler oldu. Ama hep birbirimizin gözlerinin içine tebessümle baktık. Öyle yâda böyle işimizi takip ettik. Ben muhtarlarımızla beraber şehrimiz adına çalışmaktan çok keyif alıyorum. Devletle milletimiz arasındaki temasın en önemli noktalarından biri muhtarlarımızdır. Muhtarlar günümüz kutlu olsun.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE İHTİYACIMIZ VAR!Önceki Haber

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE İHTİYACIMIZ VAR!

MESLEK LİSELİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ İÇİN OKULA SIFIR ARAÇ HİBESİSonraki Haber

MESLEK LİSELİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ İÇİN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar