282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5256
EURO34.7686
ALTIN2490.8

Orion ve Orion2 son teknolojiyle dezenfekte ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orion ve Orion2 son teknolojiyle dezenfekte ediliyor
Abone ol
Ziyaretçiler ile çalışanların sağlığını korumak ve güvenli alışveriş şartlarını oluşturmak için Orion’da Ocak ayından beri ekstra önlemler uygulanıyor. Tüketicilerin AVM’den kaynaklanan herhangi bir enfeksiyon sorunu yaşamaması için alınan önlemler artırılarak devam ediyor. Bu kapsamda Orion AVM ve Orion 2 AVM bu gece nano gümüş iyon teknolojisi ile dezenfekte edilecek.

Dünya çapında yayılan coronavirüs nedeniyle Orion’da da Ocak ayından beri bir dizi önlem uygulanıyor. Hijyen uygulamaları, virüs ve korunma yolları hakkında bilgilendirmeler, eğitimler ve temizlik prosedürlerinde yoğunlaştırmaları kapsayan önlemler şu şekilde sıralanıyor:

- Genel temizlik prosedürüne ek olarak her gün,  7’si dezenfektan özellikli olmak üzere 14 farklı kimyasalla temizlik yapılmaktadır. Bu dezenfektanlar, mikropların bağışıklık kazanmasının önüne geçilmesi için değiştirilerek kullanılmakta.

- Temizlik uygulamalarının periyotları 2 kat artırılarak daha sık temizlik yapılmaktadır.

- Orion’da ziyaretçilerin bulunduğu, temas ettiği her alanda, o alanın özelliğine göre seçilmiş farklı kimyasallar kullanılmaktadır.

§   Tuvalet, lavabo ve mescit alanlarında sodyum hipoklorit içeren hijyenik yüzey temizleyici

§   Yürüyen merdiven, trabzan, asansör, kapı gibi elle temas edilen tüm alanlarda alkol ve bakterisidin bazlı dezenfektanlar, izopropil alkol ve biyosidal bazlı dezenfektanlar ile sodyum hipoklorit içeren hijyenik yüzey temizleyiciler

§   Yemek alanıyla terastaki masa ve sandalyelerde alkol ve bakterisidin bazlı dezenfektanlar, izopropil alkol ve biyosidal bazlı dezenfektanlar

- Ziyaretçilerin ve çalışanların ihtiyaç halinde kullanabilmeleri için el dezenfektanı ve kolonya otomatları koridorlara konulmuştur. Asansör koridorlarında bulunan otomatları kişisel hijyenini korumak isteyen herkes ücretsiz kullanabilmektedir.

- Lavaboların tümüne el yıkamayla ilgili bilgi etiketleri konulmuş olup hatırlatmalar yapılmaktadır.

- Tüm lavabolardaki el kurutma cihazlarının filtreleri ve AVM havalandırma sistemlerinin filtreleri yenilenmiştir.

İleri teknolojiyle temizlik bu gece başlıyor

- Nano gümüş iyon teknolojisi ile dezenfeksiyon uygulaması bu gece yapılacaktır.

Temizlenmesine rağmen bakteri barındıran bir çok alanda hijyen sağlayan bu yöntem ile Orion’un tüm ortak alanları temizlenecektir. Kalabalık ortamlarda 1-3 ay kadar etkisi süren nanoteknoloji ürünü olan bu sistem sayesinde tüm yüzeylerde bakteri oluşumunun önüne geçilecektir.

- UVC mikrop öldürücü dezenfeksiyon uygulamasına başlanacaktır. Halk arasında mor ışık diye de bilinen UVC ışını yöntemiyle Orion’un tüm ortak alanlarında her gece temizlik yapılacaktır. Tuvaletlerden asansörlere, koridorlardan yemek alanlarına kadar tüm noktalarda ışın uygulanarak sterilizasyon sağlanacaktır. UVC ışını tüm bakteri, virüs, mantar ve protozoalara karşın etkindir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni GerçekleştirildiÖnceki Haber

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif...

TRAKYA’DA BİR İLK; ODAMIZIN MAKİNE SEKTÖRÜ UR-GE PROJESİ ONAYLANDISonraki Haber

TRAKYA’DA BİR İLK; ODAMIZIN MAKİNE SEKTÖ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar