282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASIN DA YENİ BAŞKAN OSMANOĞLU OLDU !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASIN DA YENİ BAŞKAN OSMANOĞLU OLDU !
Abone ol
Öz İplik İş Sendikası Çorlu Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda seçime tek liste ile giren Engin Osmanoğlu, başkanlığa seçildi.

Öz İplik İş Sendikası Çorlu Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu, ilçede bulunan düğün salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Genel Kurula Genel Başkan Rafi Ay, Genel Başkan Yardımcıları Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız, Turgay Ulutürk, HAK-İŞ Edirne İl Başkanı, Öz Sağlık- İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Öz Sağlık İş-Sendikası Tekirdağ İl Başkanı Elif Sağlam, Hizmet-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aykut Aktemur, Öz Orman-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Muhammet Küçük, Öz Çelik-İş Sendikası Şube Sekreteri Mehmet Bozkurt, Kırklareli Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı İbrahim Arı, Genel Sekreter Samet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcıları Kadir Erkan, Çorlu Şubesi Yönetimi, Öz İplik İş Sendikasının çevre illerde bulunan teşkilatının başkan ve yöneticileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

ÇORLU’DA ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI DA ÇOK YILLAR ÖNCESİNE DAYANMAKTADIR

Çorlu Şubesi 2.Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığını Muzaffer Birdoğan yaptı. Divan Başkan Yardımcılığında İsmail Demirkoparan, Aykut Aktemur, Çiğdem Çelikbilek, Divan kâtipliğinde ise Şadiye Yılmaz yer aldı. Çorlu Şube Teşkilatı tarafından Genel Başkan Rafi Ay’a çiçek takdiminde bulunan delegeler, “İşte başkan işte sendika, Rafi Ay nerede biz oradayız, Çorlu seninle gurur duyuyor.” sloganlarıyla karşıladılar. Genel Başkan Ay’ın kürsüye çıkmasının ardından delegeler, “Ehline emanet alın terimiz, Biz sana inandık beraber kazandık, Trakya seninle gurur duyuyor.” yazılı pankartlar açtılar. Ay, yaptığı konuşmada “Kurucusu olduğum Çorlu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’nun çalışma hayatına hayırlar getirmesini diliyorum. Kurucusu olduğum Çorlu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’nun Çalışma Hayatına, HAK-İŞ ve Öz İplik İş teşkilatımıza ve emek hareketine hayırlı olmasını diliyorum. Genel Yönetim Kurulumuz adına sizleri ve Trakya’nın incisi Tekirdağ ve Çorlu’yu yürekten selamlıyorum. Çorlu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çorlu ilçemiz, Tekirdağ’a bağlı en büyük ilçemiz. İstanbul’dan sonra Trakya’mız en büyük ikinci yerleşim yeri. Ankara’ya alkışlarla uğurlandığım güzel memleketim. Çorlu tarımsal, tarihi, sanayi ve turizm kimliği ile ülkemizin önemli kentlerinden biri olmasının yanı sıra, Öz İplik İş Sendikamız için de önemli bir şehrimizdir.  Sendikamızın Çorlu’da örgütlenme çalışmaları da çok yıllar öncesine dayanmaktadır. Uzun yıllar bölge, şimdilerde ise şube olarak üyelerimizin hizmetinde olan başkanlığımızda vazife yapmış tüm kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş olan mensuplarımıza ve Mesut Yakan kardeşime de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.”dedi.

ÖZ İPLİK İŞ; AİLE, YUVA VE BİR OKULDUR!

Ay, konuşmasının devamında “Öz İplik İş; aile, yuva ve bir okuldur.  Ben de Öz İplik İş ile yolumun kesiştiği günden beri bu emek hareketinde bu bilinçle ve gururla yürüyorum. Bu bilinç, sendikal davamız için birlikte yol yürüdüğümüz herkes için zamanla kadim bir kural haline dönüşmüştür. Öz İplik İş’i diğer sendikalardan ayıran ve özgün kılan da aslında budur. 1978 yılında, birlerle başlayan yolculukta, bugün 44 bine yaklaşan Öz İplik İş ailemizle, 750 bine yaklaşan büyük HAK-İŞ ailesinin fertlerinden olmaktan onur duyuyoruz. Çalışma hayatına ve insan hayatına dokunan öncü ve örnek çalışmalar yapıyoruz. Biz Öz İplik İş Sendikası olarak; sorumlu, öncü, yenilikçi, saygılı, çözüm odaklı, duyarlı, adil, güvenilir, savunucu ve ayrımcılıktan kaçınan değerlerimiz çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu değerleri içine sindiremeyenler veya sendikal davamızı omuzlayamayanlar da zaten ailemizin dışında kalıyor. Bizim kara çalmadan, çamura yatmadan yönettiğimiz sendikal mücadelemiz, diyalogdan yana olan tavrımız, değişen ve dönüşen sendikacılığımız, sendikal camiada, sahada ve üyelerimizin gönlünde her zaman karşılık bulmuştur. Çünkü biz, çalışma hayatına ve insan hayatına dokunan öncü ve örnek çalışmalar yapıyoruz. Trakya Bölge Başkanlığımızı Şube Başkanlığına dönüştürdük, artan üye sayımızla bölgemizde Çerkezköy İlçe Başkanlığımızı açtık, son genel kurulumuzdan bu yana üye sayımızı yaklaşık 13 bin kişi arttırdık. Bu hem bölgesel, hem de Türkiye genelinde çok çalıştığımızın ve yeni diyalog kanallarını kullandığımızın önemli göstergesidir. Biz sadece sayısal anlamda büyümeyle kalmadık. Sendikamız, şahsım nezdinde HAK-İŞ Denetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Sendikamız şahsım nezdinde IndustriAll Avrupa Sendikalar Federasyonu’nun Güney Avrupa Bölgesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi. Yine Indıtex Küresel Komite Yönetim Kurulu Üyesi seçildim. HAK-İŞ Düzce İl Başkanlığını aldık. Yeni işyerlerinde örgütlendik. Yeni başkanlıklar açtık. Büyüdük Genel Merkez Hizmet Binamızı daha büyük bir yere taşıdık. Personel sayımızı arttırdık. Sendikamız bünyesinde yeni birimler açtık. Başkanlıklarımızı taşınmazlarını almaya başladık. Özgün projeler yürüttük. Çalışmalarımızda ve teşkilatımızda cinsiyet eşitliğini gözettik. Örgütlenme yöntem ve araçlarımızı geliştirdik. Yeşil dönüşümü gündemine alan ilk sendika olduk. Genel Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimizde ne dediysek bir bir yerine getirdik ve hala da getirmeye devam ediyoruz. Biz erdemsiz tavırlardan her zaman kaçınırken, emekçiler olarak haklı-meşru talep ve eleştirilerimizi yapmaktan hiç çekinmedik. Çünkü sorunlarımızı tanıyor, sorumluluklarımızı biliyoruz. Çözüm noktasında gayret sarf ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

ÜYELERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK

Olağan Genel Kurulun açılışını yapan Canan İşbilen, Ağır pandemi koşullarında dahi üyelerimizi yalnız bırakmadık. Bu dönem içerisinde şubemize 1 yeni firma daha kattık.  Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizle Birlik ve Beraberlik içerisinde sendikamızı layık olduğu yere taşımaya gayret edeceğiz ” dedi. Daha sonra Genel Başkan Rafi Ay’a, Canan İşbilen tarafından günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. Sunuculuğunu Aleyna Avcı’nın yaptığı Çorlu Şubesi 2.Olağan Genel Kurulunda Faaliyet Raporunu Canan İşbilen, Denetim Kurulu raporunu ise Erhan Yıldız okudu.

ENGİN OSMANOĞLU ŞUBE BAŞKANI SEÇİLDİ

Yapılan Olağan Genel Kurul seçimleri sonucunda tek liste ile Engin Osmanoğlu şube başkanlığına, şube yönetim kurulu üyeliklerine ise Canan İşbilen, Aleyna Avcı, Günay Demirelli, Erdi Geceyatmaz seçildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaş, tekstil sektörünü vurdu; ihracat 136 milyon dolar azaldıÖnceki Haber

Savaş, tekstil sektörünü vurdu; ihracat...

Edirne’de şeker kutusuna saklanmış metamfetamin ele geçirildiSonraki Haber

Edirne’de şeker kutusuna saklanmış metam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar