282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

Özel Çorlu Vatan Hastanesi 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Gününde Farkındalık Yarattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel Çorlu Vatan Hastanesi 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Gününde Farkındalık Yarattı
Abone ol
‘’TEMİZ ELLER,COVİD’SİZ GÜNLER ‘’Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs günü “Dünya El Hijyeni Günü’’ olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir.

Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir. Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların en az %30-50’si sadece el hijyenine uyum ile önlenebilir.

Özel Çorlu Vatan Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Ersan Hallaç; günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında ellerin geldiğini, bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıklarının birçoğununengellenebileceğini dile getirmektedir.

Tüm dünyada 5 Mayıs günü özel bir gün olarak değerlendirilmekte ve el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Hastanemizde sağlık personellerimize el hijyenin önemini sadece bu özel günde değil, Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nin belirlediği takvim çerçevesinde verilen eğitimlerle hatırlatmaktayız.Pandemi döneminde de el hijyenin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüyor, bu özel günde; Özel Çorlu Vatan Hastanesinin tecrübeli çalışanları el hijyeninin önemini anlatan mesajlar içerentişörtler giyerek hasta/hasta yakınlarımıza ve diğer çalışanlarımıza el antiseptiklerini dağıtarak el hijyeni hakkında bilgilendirmeler yapıyor, ayrıca Enfeksiyon Kontrol Hemşiremiz tarafından El hijyeninin önemi hakkında hastanemiz içinde stant kurarak detaylı bilgilendirmeler yapıyoruz.

Amacımız ÖZELLİKLE PANDEMİ DÖNEMİNDEEl hijyeninin önemi hakkında farkındalık oluşturmaktır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer Mahallesi yepyeni bir parka kavuşuyorÖnceki Haber

Zafer Mahallesi yepyeni bir parka kavuşu...

Tekirdağ’da kumar oynayan ve Kovid19 tedbirlerini ihlal eden 9 kişiye para cezası uygulandıSonraki Haber

Tekirdağ’da kumar oynayan ve Kovid19 ted...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar