282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3688
EURO34.9711
ALTIN2325.4

Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor
Abone ol
Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin muhtelif noktalarında başlatılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Emlak Konutları bölgesini kuzeyden güneye şehir merkezine bağlayan Kurtuluş Caddesi ve çevre yolu bağlantı noktalarında yer alan orta refüj, kaldırımlar ile kavşakta 208 adet ağaç ve 8.713 adet çalı bitkisi dikimi gerçekleştiren Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, dönel kavşak üzerinde dolamid taşı kullanarak peyzaj düzenlemesi yaptı.

Atatürk Evi bahçesinde devam eden çalışmalar kapsamında bahçeye 60 adet gül ve çalı bitkisi dikilerek bahçe yeniden düzenlendi.

Çiçekler Toprakla Buluştu

Şeyhsinan Mahallesi Prestij Caddesi orta refüj ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte alanda yeniden peyzaj düzenlemesi gerçekleştiren ekipler yaklaşık 34 bin 560 adet mevsimlik kadife çiçeğini toprakla buluşturarak alana farklı bir görünüm kazandırdı. Muhittin Mahallesi'nde yer alan İsmet İnönü Parkı'nı mevsim çiçekleri ile donatan ekipler, park alanına 6.840 adet petunya ve 200 adet zakkum ekimi gerçekleştirdi.

Mevsimlik Petunyalar Kenti Renklendirdi

Kazımiye Mahallesi Salih Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Kaymakamlık konutu önündeki alanda peyzaj ve çevre düzenlemesi gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, alana 7.872 adet mevsimlik vinca ve 60 adet taflan çalısı ekim ve dikimi yaptı. Muhittin Mahallesi Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Parkı'nı 6.480 adet mevsimlik petunya çiçekleriyle renklendiren ekipler,  Hürriyet Mahallesi Erim Sokak'ta bulunan orta refüje 8.640 adet mevsimlik kadife çiçeği dikimi gerçekleştirdi.  

Yeni Parklar Yapılıyor

Reşadiye Mahallesi Selim Kâhya Sokak'ta 160 adet çalı bitkisi dikimi yapan ekipler, son bir ay içinde gerçekleştirdikleri peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında 73 bin 793 adet çiçek, ağaç, zakkum ve çalı ekim ve dikimi gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken ayrıca üç adet park yapımı ise devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kentin Kültürel ve Tarihi Mirasını Gün Yüzüne Çıkarmaya Devam EdiyorÖnceki Haber

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kentin Kü...

‘Çevre Koruma Haftası’ Etkinliklerle KutlandıSonraki Haber

‘Çevre Koruma Haftası’ Etkinliklerle Kut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar