282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4959
EURO34.9259
ALTIN2437.2

Plastik su kapları fesleğen ekilerek vatandaşlara dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Plastik su kapları fesleğen ekilerek vatandaşlara dağıtıldı
Abone ol
Plastik su kapları fesleğen ekilerek vatandaşlara dağıtıldı

 

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, sıfır atık projeleri kapsamında, ramazan ayında dağıtılan plastik su kapları geri dönüştürerek saksı yaptı. Kaplara fesleğen ekilerek, 3 bin kişiye dağıtıldı. 

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ramazan ayında belediye tarafından organize edilen iftar sofralarında dağıtılan plastik su kaplarını geri dönüşüme kazandırdı.  Ramazan ayı boyunca dağıtılan plastik su kapları, iftar sonrası toplandıktan sonra temizlenerek birer saksı haline getirildi, Sıfır atık projesi kapsamında, toplanan tüm kaplara fesleğen ekilip, vatandaşlara dağıtılarak farkındalık oluşturuldu.

’KAPLARI ATMADIK İÇİNE FESLEĞEN DİKTİK’

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Rumeli İskelesi’nde kurulan stantlardaki tüm ürünlerin sıfır atık projesi kapsamında üretildiğini söyledi. Yüksel, ”Fesleğenlerin dikili olduğu kaplar,  ramazan ayı boyunca yaptığımız iftar organizasyonlarındaki su kapları, onları atmadık. Onların her birine fesleğen diktik, çokta güzel oldu buram buram kokuyor. Harikada bir kokusu var” dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bülent Demiröz, sıfır atık bilincini oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ”Belediyemizin iftarlarda vatandaşımıza sunduğu hizmet esnasında kullanılan su bardaklarının tekrar geri kazanımını sağlamak amacıyla, Fen İşleri Müdürlüğümüzden de fesleğen takviyesi alarak bu bilinci oluşturmak için bu çalışmayı tamamladık. Temel tema şu, verilen maddeden ziyade bir anlam oluşturmak, çevre değerleri ile ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili halkımızla el ele bugünden sonra daha güzel bir çevre için çalışmalarımızı paylaşmak istedik” dedi.(DHA)
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da, fabrikada gaz sıkışması sonucu yaşanan patlama korkuttuÖnceki Haber

Tekirdağ’da, fabrikada gaz sıkışması son...

Keşan’da kadınlar, semt pazarında KADES hakkında bilgilendirildiSonraki Haber

Keşan’da kadınlar, semt pazarında KADES...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar