282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3753
EURO35.0988
ALTIN2325.3

Rektör Tabakoğlu, Akciğer Sağlığı Kongresi’nde oturum başkanlığı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Tabakoğlu, Akciğer Sağlığı Kongresi’nde oturum başkanlığı yaptı
Abone ol
Rektör Tabakoğlu, Akciğer Sağlığı Kongresi’nde oturum başkanlığı yaptı

EDİRNE,(DHA)-TÜRKİYE’nin en geniş katılımlı kongrelerinden biri olan Uluslararası Katılımlı Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi sona erdi. ASYOD tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen kongrede Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, oturum başkanlığı yaptı.

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) tarafından düzenlenen ve akciğer sağlığı alanında ülkemizin en önemli kongrelerinden biri olan Uluslararası Katılımlı Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi, 7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. COVID-19 nedeniyle sanal olarak ve kontrollü koşullarda normal katılımla gerçekleşen kongreye, yurt içi ve yurt dışından toplam 246 bilim insanı katkı sundu. Salgınla ilgili yaşanan son gelişmelerin de ele alındığı kongrede, akciğer sağlığı alanında küresel bilgi ve gelişmelerin yanı sıra tanı, tedavi ve izlemdeki yeni yaklaşımlara yer verildi.

Akciğer sağlığı ve hastalıkları ile ilgili tüm konuların alanında uzman bilim insanları tarafından tartışıldığı Uluslararası Katılımlı Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi’nde, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında ‘Pulmoner Emboli Tedavisinde Tartışmalı Konular’ başlıklı bir panel düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Doç. Dr. Ercan Kurtipek’in oturum başkanlığı yaptığı panelde Prof. Dr. Nuri Tutar, Prof. Dr. Francis Couturaud ve Doç. Dr. Serhat Erol konuşmacı olarak yer aldı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Tutar “Submasif Embolide Yaklaşım” Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Erol “Ayaktan Tedavi Kime, Nasıl?” ve Fransa Universite de Bretagne Occidentale Göğüs Hastalıkları Kliniği’nde görevli Prof. Dr. Francis Couturaud “Antikoagülan Tedavi Süresi Ne Kadar?” başlıklı çalışma ve sunumlarıyla kongreye katkı sundu.

Yerli ve yabancı, alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla gerçekleşen panelde, akciğerlerde tıkanmış bir kan damarı nedeniyle oluşan pulmoner emboli tedavisinde uygulanan güncel yaklaşımlar ile tedavide uzun süreden beri önemini koruyan yöntemler tartışıldı. Ülkemizde göğüs hastalıkları tarafından takip ve tedavisi yapılan hastalıklar ile ilgili güncel bilgiler, yeni tanı ve tedavi yöntemleri, karşılaşılan ilginç olgular ve klinik problemlerin tüm yönleriyle ele alındığı kongrede, son yıllarda yapılan çalışmalardan yeni yayımlanan rehberlere, simülasyon merkezlerinden olgu konseyleri ve pratik eğitimlere kadar katılımcılara zengin bir içerik sunuldu.

Bilim insanlarının uzman oldukları konularda üç gün süresince görüşlerini paylaştığı kongre, toplam 41 oturumda gerçekleşti. Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen kongrenin başkanlığını ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Çiledağ yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İpsala’da dolu, 13 bin dönüm çeltik arazisine zarar verdiÖnceki Haber

İpsala’da dolu, 13 bin dönüm çeltik araz...

Edirne’de Trafik Eğitim Parkı yeniden açıldıSonraki Haber

Edirne’de Trafik Eğitim Parkı yeniden aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar