282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4016
EURO34.9408
ALTIN2399.7

Restorasyondaki Pazarkule Sınır Kapısı, gurbetçi yoğunluğuna yetiştirilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Restorasyondaki Pazarkule Sınır Kapısı, gurbetçi yoğunluğuna yetiştirilecek
Abone ol
Restorasyondaki Pazarkule Sınır Kapısı, gurbetçi yoğunluğuna yetiştirilecek

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Temmuz ayı ile birlikte anavatana gelişleri başlayacak gurbetçilerin, bu yıl geçtiğimiz yıldan daha yoğun gelmesini beklediklerini belirtti. Vali Kırbıyık, yoğunluğu azaltmak amacıyla restorasyonu devam eden Pazarkule Sınır Kapısı’nın çıkış peronlarını, 15 Ağustos’ta açacaklarını ifade etti.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri ile birlikte kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Edirne’ye dair izlenimlerini paylaşan Vali Kırbıyık, ilin öne çıkan en büyük gelir kaynaklarının başında tarım geldiğini belirterek, birinci önceliklerinin tarımsal anlamda sulanabilir arazi sayısını ve ürün çeşitliliğini arttırmak olduğunu söyledi. 
Bu noktada çiftçinin yüzünü güldürecek yeni ürünler bulunabileceğini ifade eden Kırbıyık, tarım konusunun Edirne için önemine vurgu yaptı.

’TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLARIN İHYASI ÇOK ÖNEMLİ’

Kentin tarih ve kültürel açıdan da çok zengin bir şehir olduğunu söyleyen Vali Kırbıyık, ”Edirne’de tarihi ve kültürel varlıkların ihyası çok önemli. Özellikle Edirne sarayı kazılarını bir an önce tamamlamak istiyoruz. Burada bir ahlat modeli yapılabilir. Bunun yanında Kıyık Tabya’nın durumu beni mutsuz etti. Orasını Şükrü Paşa’ya layık şekilde yeniden düzenlemeliyiz” diye konuştu.

Edirne’nin turizmde de markalaşmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Vali Kırbıyık, ”Turizmde de markalaşmaya ihtiyacımız var. Çok fazla tarihi ve kültürel varlık var. Mesela buradaki Beyazıt Külliyesi’ni Anadolu’da bir şehre götürseniz orası turistten geçilmez. Ama Edirne’de orası gibi bir çok yer var. Doğal olarak parça parça. Biz bunları bir bütünün parçası haline getirmeliyiz. Mesela Kaleiçi’ndeki konakları şehre kazandırmak lazım. Onların aslına uygun şekilde restore edilmesi lazım. Kaleiçi gerçekten açık hava müzesi gibi. Böyle bir yer görmedim” ifadelerini kullandı.

’PAZARKULE’DE ÇIKIŞ PERONLARINI 15 AĞUSTOS’TA AÇACAĞIZ’

Yaklaşan gurbetçi sezonuna da değinen Vali Kırbıyık, bu yıl geçtiğimiz yıldan daha fazla gurbetçi gelişi beklediklerini söyledi. Kapılardaki yoğunluğun kent ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağını belirten  Kırbıyık, özellikle Ağustos ayında başlayan gurbetçi dönüşlerinde bu trafiğin artacağını kaydetti. Kırbıyık, bu yoğunluğu azaltmak adına, restorasyonu devam eden Pazarkule Sınır Kapısı’nın çıkış kısmındaki peronları da 15 Ağustos’ta açacaklarını söyledi. (DHA)
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Korkma Biz Varız” Çocuk Öykü Kitabı TanıtıldıÖnceki Haber

“Korkma Biz Varız” Çocuk Öykü Kitabı Tan...

Yunanistan’a kaçarken yakalanan 2 FETÖ şüphelisi tutuklandıSonraki Haber

Yunanistan’a kaçarken yakalanan 2 FETÖ ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar