282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

SALGIN GİDEREK BÜYÜYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SALGIN GİDEREK BÜYÜYOR
Abone ol
SALGIN GİDEREK BÜYÜYOR Koronavirüs salgınının 3. dalgası giderek büyüyor. Sağlık Bakanlığının ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasındaki yoğunluk haritasına göre Çorlu başta olmak üzere Ergene’de vakalar hızla artmaya devam ediyor.

TEMAS AZALTILMALI 

Sağlık görevlilerinin asıl korktuğu Güney Afrika ve Brezilya mutasyonu. Temasın artması ile virüsün mutasyon geçirme olasılığının da o kadar arttığı ifade edildi. Ülkemizde ve bölgemizde ise İngiliz mutasyonunun yaygın olduğu kaydedildi. Ayrıca bireysel önlemlere daha çok dikkat edilmesinin yanı sıra gerçek çözüm ve esas çözümün aşılamanın hızlandırılması gerekiyor.    

YARISI POZİTİF

Tekirdağ genelinde test yapılan her 100 kişiden yaklaşık yarısı pozitif çıkıyor. Vaka sayılarının 2021 yılının Ocak ayı oranlarına yaklaştığı ve geçeceği vurgulandı. Bu yüzden aşılamanın hızlandırılması ve tam kapanmaya gidilmesinin gerektiği ifade edildi.

TEPE NOKTASINA ULAŞMADIK

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol;“Salgının 3. dalgası hızla yükseliyor. Henüz daha tepe noktasına ulaşmadık. Geçici çözümlerle bu hızlı artışın sınırlandırılması da kolay değil. Bu nedenle vatandaşa durumun ciddiyeti anlatılması gerekiyor. Bireysel önlemlere daha çok dikkat edilmesinin yanı sıra gerçek çözüm ve esas çözümün aşılamanın hızlandırılması” dedi.

TAM KAPANMAYA GİDİLMELİ

Tüm yurttaşların aşılanması gerektiğini belirten Varol; “İkinci olarak yapısal ve sosyal önemlerin alınarak hiçbir yurttaşın mağdur edilmeyecek şekil de tam kapanmaya gidilmesidir. Bundan başka çözüm yok gibi görünüyor. Çünkü yoğun bakım yatakları dolmaya başladı. Hastanelere COVİD -19’lu hastalarla dolu.” ASIL KORKTUĞUMUZ… Varol; “2021 Ocak ayındaki oranlara yaklaştık ve geçecek gibi görünüyor. Kesin bir rakam veremem ama test yapılan her 100 kişiden yaklaşık yarısı pozitif çıkıyor. Ayrıca mutasyonlu COVİD-19 virüsüne dikkat etmek lazım. Ülkemizde ve bölgemizde İngiliz mutasyonun çok yaygın. Ama nekadar temas edersek virüsün mutasyon geçirme riski artıyor. Görece olarak daha hafif geçiriliyor ama vücutta daha fazla kalıyor ve daha bulaşıcı. Asıl korktuğumuz Güney Afrika ve Brezilya mutasyonu. Onun için teması azaltmamız gerekiyor.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
RANDEVULARINI İPTAL ETTİÖnceki Haber

RANDEVULARINI İPTAL ETTİ

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ OLDULARSonraki Haber

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ OLDULAR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar