282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3601
EURO34.9744
ALTIN2325.3

SARIKURT:ÜLKE EKMEK PARASINI KONUŞULACAK HALE GELDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ekmeğe yapılan zamla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkede hiçbir şey zamlanmıyor. Hiçbir şeyin zamlanmadığı ortamda ekmeğin zamlanıyor olması bence dış mihrakların işi” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi 2021 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ÜLKE EKMEK PARASINI KONUŞULACAK HALE GELDİ

Sarıkurt; “Bana çok ilginç geliyor bu tartışma. Köprülerden sigaraya yaşamsal ne varsa ayçiçek yağından una, şekere her şeye zam geldi. Ekmeğe zam gelince niye geliyor. Her şeye zam gelirken buna gelmiyor olması enteresan. Zam gelmesini arzu etmem ancak tavşana kaç tazıya tut. Ekmeğin fiyatı senelerdir bir kanun çerçevesinde belirleniyor. Fiyat belirlenmesine Belediyeler, Ticaret Odaları, Birlikler davet ediliyor. Bakanlığın uygun görmediği bir şeyi Birliğin çıkarması mümkün değil. Sanki bu işler Belediye Başkanına sorulup yapılıyormuş gibi hava estiriliyor. Artık ülkede insanlar ekmek parasını konuşacak hale geldiler. Bütün Belediyelerimizin halk ekmek yapma vazifesi bir tercih değil zorunluluk haline geldi. Halk ekmek bizim taahhütlerimiz arasında vardı biz şimdi onu hızlandıracağız. Üzerinde asıl düşünmemiz gereken konu bu zamlar niye geliyor?”

YER ALTI SU SEVİYESİ GİT GİDE DÜŞÜYOR

Sarıkurt; “Yer altı su kaynaklarını kullanıyoruz. Büyük çoğunlukla yer altı su kaynakları imkanları yüzeydekilerden daha fazla. Çorlu ve çevre ilçeler açısından bir barajın yapılmasında ihtiyaç var. Yeraltı suyu seviyesi kuralıktan etkilendiğini düşünüyorum. Bu sorunu Devlet Su İşlerinin çözmesi lazım. TESKİ tarafından bize gelen bir uyarı yok ama yıllardan beri yer altı su seviyemiz git gide düşüyor. Daha derinden su çekiyoruz. Bu sorunun sürekli gündemimizde olması gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇORLU’DA 9 AYLIK DÖNEMDEKİ ÇALIŞMALAR PAYLAŞILDIÖnceki Haber

ÇORLU’DA 9 AYLIK DÖNEMDEKİ ÇALIŞMALAR PA...

Tekirdağ’da geçen yıl Çevre Kanunu’na aykırı faaliyette bulunan 120 tesise ceza yazıldıSonraki Haber

Tekirdağ’da geçen yıl Çevre Kanunu’na ay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar