282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3767
EURO34.9743
ALTIN2325.6

Şarköy Cemevi’nde Atatürk büstü açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şarköy Cemevi’nde Atatürk büstü açıldı
Abone ol
Şarköy Cemevi’nde Atatürk büstü açıldı

 

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Şarköy ilçesi cemevinde aşure, lokma hayrının ardından Atatürk büstü açıldı.

Şarköy Cem Vakfı Muharrem ayı kapsamında aşure ve hayrı etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, CHP Tekirdağ Milletvekili Candar Yüceer, Cem Vakfı Şube Başkanı Ahmet Göynü ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. İkramın ardından cemevi önüne yapılan Atatürk büstü törenle açıldı. Şarköy Kaymakamı  Hakan Kılınçkaya, Muharrem ayını tebrik ederek, ”Şarköy Cemevi’nde canlarla bir araya geldik. Yapmış olduğumuz aşure hayrına ön ayak olan cemevi yönetimine ve tüm canlara teşekkür ederim. Allah tuttukları oruçlarını kabul eylesin” dedi. 

Şarköy Cem Vakfı Şube Başkanı Ahmet Göynü, birlik, beraberlik mesajını düzenledikleri etkinlikle en iyi şekilde verdiklerini belirterek, ”Ülkemizde şu anda bazı entrikalar dönmeye çalışsa da biz eşimizle, dostumuzla din, dil, ırk, mezhep farkı ayırtmaksızın bugün aşure olduk, aşure lokmamızı, hak lokmamızı paylaştık. Gerek emniyet güçlerimizle, gerek kaymakamımızla, gerek vekillerimizle, gerek siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanlarıyla bugünü yaşadık. Burada olan bizimle lokmamızı paylaşan her kesten Allah razı olsun diyorum. Ülkemizin dostluğa, birliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde bunu bize hissettirmeleri bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah aşure gibi birlik ve dirlik içinde oluruz bundan sonra” diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili  Candan Yüceer, ise Alevilerin 14 asırdır Hz. Hüseyin’i anlattığını belirtti. Yüceer, ”Bir tarafta Yezit ve sergilediği zulüm, diğer tarafta Hz. Hüseyin ve mazlumlar vardı. Hz. Hüseyin haksızlığa, adaletsizliğe başkaldırmıştı. Onun bu başkaldırısı günümüzde Hz. Hüseyin’i özgürlüğün timsali kılmıştır. O, onurlu bir insan örneği olarak gönüllerimizde yer bulmuştur” dedi.

Cemevi dedesi Mert Ali Erdoğan’ın okuduğu dua sonrası etkinliğe katılanlara vatandaşlara aşure ve lokma ikram edildi.(DHA)


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SÖZ MECLİSTEÖnceki Haber

SÖZ MECLİSTE

227 Afgan göçmen daha ülkelerine gönderildiSonraki Haber

227 Afgan göçmen daha ülkelerine gönderi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar