282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Selimiye’nin UNESCO’ya girişinin 11’inci yılında, ’farkındalık koşusu’ yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selimiye’nin UNESCO’ya girişinin 11’inci yılında, ’farkındalık koşusu’ yapılacak
Abone ol
Selimiye’nin UNESCO’ya girişinin 11’inci yılında, ’farkındalık koşusu’ yapılacak


Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle, Mimar Sinan’ın ’ustalık eserim’ dediği Selimiye Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışının 11’inci yıldönümünde, ’Selimiye Farkındalık Koşusu’ gerçekleştirilecek. 26 Ocak’ta gerçekleştirilecek etkinliğe 30 atletin katılacağını söyleyen BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, büyük eserin etrafında, yıldönümü anısına 11 tur atılacağını belirtti.

Mimar Sinan’ın ’ustalık eserim’ dediği Selimiye Cami, UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 19 - 29 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 35’inci dönem toplantısında alınan kararla Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdi. Tarihi caminin listeye alınışının yıldönümü kutlamaları ilk olarak geçtiğimiz yıl BÜDDER tarafından gerçekleştirilirken, etrafında 10 tur koşu yapıldı. Bu yıl planlanan etkinliğin ise 26 Haziran’da saat 09.00’da gerçekleştirileceği duyuruldu. 11’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında caminin etrafında 11 tur koşu yapılacağını belirten BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, yaklaşık 30 atletin katılım göstereceğini ifade etti.

’SELİMİYE’NİN UNESCO’YA GİRMESİ ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM’

Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişini çok önemsediklerini söyleyen  Akdağ, ”Selimiye Camii’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışının yıldönümünde farkındalık etkinliğini bu yıl da devam ettiriyoruz. Geçen yıl 10’uncu yıl olması nedeniyle atletlerle 10 tur atmıştık, bu yıl da 26’sında Pazar günü 11 tur koşarak bu farkındalığı yine vurgulayacağız. Selimiye Cami’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişini çok önemsiyoruz. Ülkemiz açısından önemli bir kazanım bu. Doğal olarak bu farkındalıkla bunu daha da geniş kitlelere duyurarak yerli ve yabancı turistlerde bununla ilgili biraz daha farkındalık oluşması için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de aynı zamanda şehrimizin tanıtım ve turizmine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Etkinliği geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını kaydeden Akdağ, ”Bu yıl 30 atletle gerçekleştireceğiz ama önümüzdeki yıllarda 20 kilometreleri yakaladıktan sonra bunu bir halk koşusu şeklinde büyüterek geleneksel bir organizasyon haline getirmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Pazar günü de 30 atletle Selimiye etrafında 11 tur koşarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışının 11’inci yılında bu farkındalığı vurgulayacağız” dedi.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da buğday ve arpa ekili 100 dönüm tarla yandıÖnceki Haber

Tekirdağ’da buğday ve arpa ekili 100 dön...

Akşener: En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıSonraki Haber

Akşener: En düşük emekli maaşı asgari üc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar