282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

ŞOFÖRLER ODASINDA SULAR ISINDI !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞOFÖRLER ODASINDA SULAR ISINDI !
Abone ol
Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerini kazanan Nadir Samancı, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek eski yönetimin odaya verdiği maddi zararları tek tek anlattı.

22 Ocak tarihinde genel kurulunu tamamlayan Çorlu şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerini 3 oy farkla kazanan Nadir Samancı, basın mensupları ile bir araya geldi. Alışılmışın dışında yapılan toplantıda Samancı, önceki yönetimin yaptıklarını kamuoyu ile paylaştı. Yaklaşık 20 yıldır oda başkanlığını yapan Abdullah Baş’ı 3 oy farkla deviren Nadir Samancı, sadece Milli Emlak Müdürlüğü’ne 4 milyon 650 bin lira borcu olduğunu belirterek borçların genel kurul bilançosunda gösterilmediğini belirtti. Görev devir tesliminde yaptıkları incelemeler sonucunda resmi kayıtlara istinaden oda kasasında bulunması gereken 191 bin 611 lira bakiyenin oda kasasında bulunmadığını belirten Samancı, konuyla ilgili yasal süreçlerin başlatıldığını belirtti.

‘HUKUKİ VE KANUNİ SÜREÇ BAŞLATILDI!’

Devir teslimde kasada açık olduğunu söyleyen Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Nadir Samancı, “Görev devir tesliminde yaptığımız incelemeler sonucunda resmi kayıtlara istinaden oda kasasında bulunması gereken 191 bin 611 lira bakiyenin oda kasasında bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu paranın kasada bulunmamasının bir suç olduğu eski başkana beyan edilmiştir. Eski başkan zimmetinde olan bu para için odamıza kısa vadeli senet vermiştir ve daha sonra 15 gün içerisinde odamızın banka hesabına ilgili tutarı havale ederek borcunu kapatmış ve senedi geri verilmiştir. Tahsil edilen tutar ile odamızın resmi kayıtlarında yer alan plaka borcunun ödemesini yaptık. Zimmet ile alakalı hukuki ve kanuni işlem başlatıldı. Odamıza müfettiş ve denetçi talep ettik.” dedi.

‘BORÇLAR, GENEL KURULDA GELİR GİDER CETVELİNDE GÖSTERİLMEDİ!’

 

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nadir Samancı, “Yapılan Genel Kurulumuzda üyelerimize bilgisine sunulan bilanço ve gelir gider tablolarında odamızın Milli Emlak Müdürlüğüne olan 4 milyon 650 bin lira tutarında borcu, 2021 yılsonu itibarı ile Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Birliğine olan 203 bin 285 lira eğitim ve katılım payı borcu ayrıca Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna olan 139 bin 298 lira 60 kuruş borcu bulunduğu ilgili borçların bilanço ve gelir gider cetvellerinde gösterilmediği ve genel kurulda oda üyelerimizin bilgisine sunulmadığı tespit edilmiştir. Tespit edilmiş olan bu durumlar ile ilgili gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.”diye konuştu.

‘TAŞINMAZLAR KİRAYA HEM UCUZ VERİLMİŞ, HEM DE TAHSİL EDİLMEMİŞ’

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ait depo ve restoranların durumuyla ilgili de açıklama yapan Nadir Samancı, önceki yönetimin kirala hem ucuz tuttuğunu hem de kiraların tahsilinin yapılmadığını kaydetti. Konuyla ilgili konuşan Samancı, “Depo Kira Bedelleri Oda binamızda bulunan restoranların ve deponun kira bedellerinin uzun yıllar çok düşük olduğu ve tahsil edilemediğini tespit ettik ve gerekli girişimleri yaptık.”ifadelerini kullandı.

‘ANKARA’DA MECLİS BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜLER!’

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bulunduğu bina ve arsasıyla ilgili de konuşan Samancı, “Oda binamızın bulunduğu arsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aittir, bakanlığa olan arsa kira borçlarının 2003 yılından bu yana ödenmemesi nedeni ile odamızın kaynakları ve esnafımızın emekleri ile yapılan oda binamız, bakanlık uhdesine geçmiştir. 4 milyon 650 bin lira borç vardır hesaplarda bloke ve haciz yeni yönetim kurulu olarak bizler Ankara’ ya giderek Bakanlık ve diğer ilgili kurumlar ile gerekli görüşmeleri başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca geçtiğimiz Cuma günü itibarı ile Tekirdağ’ımızın gururu kıymetli büyüğümüz Meclis Başkanımız Mustafa Şentop Hocamıza oda binamızın durumunu anlattık. Kendilerinden bu hususta yardımlarını rica ettik ve ilgileneceklerini bizlere söylediler. Allah’ın izni ile oda binamızı her türlü mücadeleyi vererek odamıza kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

‘BORÇLAR 5 MİLYON TL!’

Samancı, Milli Emlak Müdürlüğü’ne 4 milyon 650 bin lira borcu olduğunu diğer Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Birliğine olan 203 bin 285 lira, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna olan 139 bin 298 lira 60 kuruş borcu olduğunu belirtti. Toplam borcun 5 milyon lira civarında olduğunu kaydeden Samancı odanın binası ve arsasını her türlü mücadeleyi vererek odaya kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çerkezköy’deki kazada Salih’ten sonra babası da öldüÖnceki Haber

Çerkezköy’deki kazada Salih’ten sonra ba...

Lüleburgaz’da ’yaya önceliği’ uygulamasıSonraki Haber

Lüleburgaz’da ’yaya önceliği’ uygulaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar