Reklamı Geç
müge
282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.343
EURO35.1131
ALTIN2239.8

SÖZ MECLİSTE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SÖZ MECLİSTE
Abone ol
DEVRİM Web TV Program Yapımcısı Semanur Saygın Özay ve Haber 282 İmtiyaz Sahibi Metin Engin, Çorlu’da yapılması planlana imar değişiklikleri ile ilgili gündemi değerlendirdi.

Nusratiye Mahallesi’nde Çorlu Belediyesi tarafından yapılacak olan plan değişikliği konusu ile ilgili DEVRİM Web TV Program Yapımcısı Semanur Saygın Özay ve Haber 282 İmtiyaz Sahibi Metin Engin canlı yayında gündemi değerlendirdi. İlk olarak açıklamalarda bulunan Engin, “Ünlü bir firmanın inşaat projesi var. Yıllar önce buraya ticari alan ruhsatı çıkarılmış ve planlar kabul edildi. 8 yıldır sessiz sedasız bekleyenler bugün işleri değiştirdi. AVM müşterileri düştü, sigara içilmiyor ve yatırımcının işine gelmiyor. Yatırımcı kendini nasıl kurtaracak? Konutta şimdi bir artış var. 6 milyon TL’ye daire sat daha iyi! Sanırım ilerleyen yıllarda bizim çocuklarımız ev alamayacak. Bunlar bugün oraya 17 kat yapmak istiyorlar. Bu planlar 8 yıl önce yapıldı. 17 katlı bin 100 daire gelecek. Burada 3’er kişinin kaldığını düşünün ve buraya 3 bin-3 bin 500 kişi gelecek. Araç yığını olacak ve kalabalık olacak. Bu proje ile resmen alana tecavüz ediliyor. Ahmet Sarıkurt bizim söylediklerimizi kabul ediyor. Değer artışı var ve bunun yüzde 25’ini de belediye alacak. 4 kattan bir araziyi 17 kata çıkarıyorsun. Yüreği, sözü bir AK Partili meclis üyeleri ne yapacaklar? Bu konuya ne diyecekler! Aynı şekilde CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri de! Bu konudaki dersinize iyi çalışın!” dedi.

‘HER YERE, DAĞA TAŞA İNŞAAT YAPIYORLAR’

Canlı yayın sırasında dere yatağı kenarında bir inşaata rastlayan ve konuyu değerlendiren Engin, “Bazı meclis üyeleri de ‘Bunda bir şey yok’ diyor. Bunlar koltuğu bırakıp gitsin! Biz burada hikaye mi anlatıyoruz? Her yere, dağa taşa inşaat yapıyorlar. Alt yapı bunu kaldırabilecek güçte mi? ‘Çorlu’ya faydamız olsun’ diyorlar ama zararı biz görüyoruz. Burada çatağa inşaat yapıyorlar. Su bastığında gelip haber yapacağım. Haritacılarınızı şimdiden uyarın. Şans eseri geçtiğimiz yolda dağın eteğine, dere yatağı, kenarına ev yapmışlar! Biraz şehrimizi düşünelim. Belediye tarafından dışlandım ve ilanlarım kesilmeye başladı. Bu şehirde yaşayan herkes bu şehir için mücadele etmeli. Bizim kişilerle işimiz yok! Oturdukları koltuklarla ilgili işimiz. Çatak, batağa bile ev yapmaya başladılar. Biz emlak konutları bölgesinden çarşıya inemeyeceğiz.” diye konuştu.

‘KİMLER RÜŞVET ALDI DİYE HABER YAPACAĞIM!’

Yakın zamanda Emlak Konutları Bölgesinden çarşıya inilmeyeceğini belirten Engin, “Arabalarımızı koyacak yer bulamıyoruz. Bu vahşi yapılaşmayı durdurun! Sayın Ahmet Sarıkurt, siz de bu bölgede yaşıyorsunuz! Siz bunlara devam ettiğiniz sürece biz buradan çarşıya gerçekten gidemeyeceğiz. Çorlu Belediyesinden bu karar kesinlikle geçecek ve kimler rüşvet aldı diye haber yapacağım!” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİR PLANLARI BİR ŞEHRİN NAMUSUDUR’

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DEVRİM Web TV Program yapımcısı Semanur Saygın Özay ise “Konut ve taşınmazlarda gerçekleşen fiyat artışları bir balon. Yakın zamanda fiyatlar düşecek. Birileri çok güzel paralar kazandı ve devam ettirmek isteniyor. Yani bu plan değişikliği yapılmak istenen alanda; ne şiş yansın ne kebap yansın istiyorlar. Burada en önemli ve değişmez olan; plan yapan teknik kişiye, plancıya güvenilmeli. Yıllar önce yapılmış bir plan var. Ne yazık ki plancının aldığı karara bağlı kalmayarak 17 kat isteniyor. Etraftaki evlerin hepsi emsal 2.0 ve 17 kat. Aynı ada içinde yan parsellerde durum bu. Oysa plan değişikliği talep edenler; emsali değiştirmeden yani 2,8 ve 17 kat isteniyor. O zaman bu alanda da emsal 2,0 olsun. Şehir planları bir şehrin namusudur. Plan delerek şehre resmen tecavüz ediliyor. Ben bu konuyu programda da konuştum. Burada değer artışı nasıl hesaplanacak? Şimdi mecliste ne olacak? Gerçekten araştıracak ve öğrenecek misiniz? Yoksa el mi kaldırıp ‘Yok bir şey’ mi diyeceksiniz!” dedi.

‘GÜÇLÜ FİRMA OLUNCA TALEP ALINIYOR!’

Konu ile ilgili talebin vatandaşlardan geldiğinde dikkate alınmadığını, güçlü bir firmanın talebi olunca değerlendirilmeye alındığını ifade eden Özay, “Bu bir kişi değil, küçük bir parsel değil! Vatandaşın talebini almıyorsun ama güçlü bir firma olunca talebi alıyorsun! Unutmayacağınız tek şey sayın meclis üyeleri, Anayasanın 10. ilkesi yani Eşitlik İlkesi! Belediyeye değer artışını da ödeyeceklermiş. Bu çözüm mü? Ses çıkartmaktan korkmayın!” şeklinde konuştu.

‘ÇORLU MECLİSİNDEN GEÇMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM!’

Konunun Çorlu Belediyesi Meclisinden geçmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Özay, “Burada yaşayabileceğimiz bir afet durumunda çarşı ile bağlantımız kesilecek. Oldukça fazla bir yoğunlaşma var. Bu konuları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Meclise geldiğinde de büyük ihtimal Çorlu Belediyesinden geçmeyeceğini düşünüyorum ve Büyükşehir’e havale bile olmayacak!” ifadelerini kullandı

.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne ve Kırklareli için ’kuvvetli yağış’ uyarısıÖnceki Haber

Edirne ve Kırklareli için ’kuvvetli yağı...

Şarköy Cemevi’nde Atatürk büstü açıldıSonraki Haber

Şarköy Cemevi’nde Atatürk büstü açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar