282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.382
EURO35.0567
ALTIN2326.1

Süleymanpaşa Belediyesi, 5 Haziran’da çevre sorunlarına dikkat çekecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleymanpaşa Belediyesi, 5 Haziran’da çevre sorunlarına dikkat çekecek
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi, 5 Haziran’da çevre sorunlarına dikkat çekecek

 

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilincini artırmak ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik organize ediyor. Belediye, vatandaşları çevre konusunda duyarlı olmaya ve sürdürülebilir bir gelecek için katkıda bulunmaya davet ediyor.

Bu yılki etkinlikler kapsamında gönüllü dalgıçlar ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polislerin katılımıyla bir dalış etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlikte, Süleymanpaşa açıklarından çıkarılan atıklar deniz kirliliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla sergilenecek. Süleymanpaşa Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında; çevre konusunda farkındalığı artırmak için alternatif enerji, doğal arıtma sistemleri, erozyonla mücadele ve geri dönüşüm gibi çevre dostu uygulamaları da vurgulayacak. Kağıt geri dönüşümü ve geri dönüşümden kağıt yapımıyla ilgili bilgilendirici etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, tohum bombası yapımı ve dağıtımıyla yeşil alanların artırılması hedeflenirken, Süleymanpaşa Belediyesi seralarında yetiştirilen ata tohumları fideleri dağıtılacak ve ata tohumu bağışları teşvik edilecek.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’Okullar Atma Kazan Kart ile Kazanıyor’ projesi ile ilçedeki okulların atık yönetimine katılımları arttırılmaya çalışıyor. Proje kapsamında, Dünya Çevre Gününde en çok atık toplayan ilk üç okula ödülleri takdim edilecek. Böylece çevre bilincinin öğrenciler arasında teşvik edilmesi ve gelecek nesillerin çevre duyarlılığının artırılması hedefleniyor.

YÜKSEL: SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ”5 Haziran Dünya Çevre Günü, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve insanları çevre konusunda bilinçlendirmek için önemli bir fırsattır. Herkesin bu günü farklı şekillerde kutlamasını ve çevrenin korunması için bir şeyler yapmasını umut ediyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaya devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize katılmaya ve çevreye duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.(DHA)


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul bahçesine düşen iş makinesinin operatörü yaralandıÖnceki Haber

Okul bahçesine düşen iş makinesinin oper...

Mezuniyet töreninde depremde ölen arkadaşlarını unutmadılarSonraki Haber

Mezuniyet töreninde depremde ölen arkada...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar