Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3443
EURO35.1233
ALTIN2240

Süleymanpaşa Belediyesi’nden yağmur sineği operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleymanpaşa Belediyesi’nden yağmur sineği operasyonu
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi’nden yağmur sineği operasyonu

 

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, Mart ayında başladığı sivrisinek, larva, uçkun ve vektör mücadelesini ara vermeden sürdürüyor. 

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hizmetleri Birimi ekipleri tarafından dört koldan sürdürülen ilaçlama çalışmaları ile vatandaşların sivrisinek, yağmur sineği ve diğer zararlıların vereceği rahatsızlıklardan korunması amaçlanıyor. Geçen hafta aralıklarla kendini hissettiren yaz yağmurları sonrası yükselen nem oranıyla birlikte artış gösteren yağmur sineklerinin sebep olabileceği olumsuzluklara karşı önlem alan ekipler, çöp konteynerleri, üzeri açık durgun su birikintileri, otluk ve çalılık alanlar başta olmak üzere, sokaklar ve caddelerde ilaçlama ve bertaraf çalışmalarını yürütüyor.
Yağmur sineklerine yönelik müdahalenin yanı sıra sivrisinek, karasinek ve diğer çok sayıda zararlıyla olan mücadele de hız kesmeden devam ediyor. Dere yataklarında, inşaat sahalarında ve diğer potansiyel yumurtlama alanlarında yoğunlaşan ilaçlama faaliyetleri ile zararlıların nüfusunun artmasının önüne geçiliyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Birimi’nden yapılan açıklamada, zararlılarla mücadelenin yaz sonuna kadar devam ettirileceği kaydedilirken, sineklerin özellikle durgun sular gibi alanlarda hızla üreyebildikleri hatırlatıldı. Ayrıca vatandaşlara da evlerin ya da sitelerin bahçelerinde, sokaklarda ve devam eden inşaatlarda ağzı açık şekilde su varilleri ve benzeri durgun su kaynaklarına izin vermemeleri, sineklerin üremelerine imkân sağlayacak ortamların oluşmasına mani olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.(DHA)
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşinin tabancayla ateş açtığı kadın, 3’üncü kattan atladıÖnceki Haber

Eşinin tabancayla ateş açtığı kadın, 3’ü...

Edirne ve Kırklareli için ’kuvvetli yağış’ uyarısıSonraki Haber

Edirne ve Kırklareli için ’kuvvetli yağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar