282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5949
EURO34.8273
ALTIN2511.1

Süleymanpaşalı kadınlar atıkları el emeği ürünlere dönüştürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleymanpaşalı kadınlar atıkları el emeği ürünlere dönüştürüyor
Abone ol
Süleymanpaşalı kadınlar atıkları el emeği ürünlere dönüştürüyor

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa  Kent Konseyi, kadınların ekonomiye katılmaları, üreterek ek gelir elde etmeleri amacıyla hayata geçirdiği İleri Dönüşüm Projesi kapsamında, tekstil artıklarından tasarım ürünü el yapımı çanta üretimi gerçekleştiriyor.

Süleymanpaşa Kent Konseyi başlattığı proje ile tekstil fabrikalarından elde edilen atık malzemeler kullanılarak el emeği ve özel tasarım çanta üretimini teşvik ediyor. Konsey tarafından kurulan kadın kooperatifi bünyesinde üretim yapan kadınlar, el emeklerini yeni ürünlere dönüştürerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ürünlere gösterilen ilginin de gün geçtikçe arttığı öğrenildi.


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e ziyarette bulunarak kadın kooperatifinin ürettiği çantaları tanıtan Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre Güngör, ”Ülkemizde başarıyla uygulanan Sıfır Atık Politikasını temel alarak hayata geçirdiğimiz İleri Dönüşüm projemiz kapsamında tekstil artığı kumaş, deri, fermuar gibi malzemelerden yeni ürünler elde eden hanımlarımız, hem el becerilerini geliştirip tasarım öğreniyorlar hem de evlerinde üretim yaparak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.  Biz bu projeyi ilçemizde israfın önlenmesi, daha verimli kullanılması ve geri dönüştürülmesi amacıyla ortaya koyduk. Kooperatifimizdeki hanım girişimcilerimiz de bu fikri benimseyerek ciddi bir çalışmayla kullanışlı ve estetik çantalar ürettiler. Satışlar da gayet iyi gidiyor. Bu projeyi hayata geçirmemizde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel’in katkıları ve teşvikleri de çok etkili oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEKSTİL FAZLASI ATIKLARA HAYAT VERİYORLAR
Başkan Yüksel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ”Rumeli İskelemizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerimizde çalışan 2 hanım girişimcimiz, Süleymanpaşa Kent Konseyimizin İleri Dönüşüm Projesi kapsamında, tekstil fazlası kumaş ve derilere yeniden hayat veriyor. Sıfır Atık Projesi çerçevesinde çalışmalar yürüten Süleymanpaşa Kent Konseyimiz, ’ileri dönüşüm’ ile yapılan yeni ürünleri kullanıma sunuyor. Konsey Başkanımız Sayın Beste Emre Güngör ve kıymetli hanımlarımıza emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: En büyük önceliğimiz üretimde sürdürülebilirlikÖnceki Haber

Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: En büyük ö...

Nehir taşkınlarını ’Kanal Edirne’ önlediSonraki Haber

Nehir taşkınlarını ’Kanal Edirne’ önledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar