282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3671
EURO34.7025
ALTIN2387.4

TED Çorlu Koleji Atasının Huzurundaydı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TED Çorlu Koleji Atasının Huzurundaydı!
Abone ol
Atatürk’ün direktifleriyle 94 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneğinin Çorlu’daki neferi olan TED Çorlu Koleji birinci yaş gününü Anıtkabir’de kutladı. Bu anlamlı ziyaret için yaklaşık 500 öğrencinin, velinin, öğretmenin ve yöneticinin katıldığı kafile 1 Ekim Cumartesi günü Anıtkabir’deydi.

Ziyaret esnasında TED Çorlu Koleji Ailesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Murat Dayanıklı Anıtkabir Özel Defteri’ne not düştü, Mozoleye çelenk bıraktı, saygı duruşundan sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdıklarını öğrencileri ile paylaştı. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Sayın Dayanıklı deftere şunları yazdı:

“Atamız, Ulu Önderimiz, Başöğretmenimiz,

Bugün, direktiflerinizle 94 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneğinin Çorlu’daki neferi olarak huzurunuzdayız. Yaktığınız meşaleyi TED Çorlu Kolejinde emin adımlarla taşıyacağımızı, açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedefe durmadan ve yorulmadan yürüyeceğimizi bir kez daha haykırmak için buradayız.

Bizler, ülkünüz doğrultusunda yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracak, millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne getirecek, gurur duyacağınız bir gençlik yetiştirmek için yola çıktık. Bu doğrultuda, ilkelerinize ve Cumhuriyet’in kazanımlarına bağlı, ulusal ve manevi değerleri özümsemiş, yüksek ahlaklı, insan sevgisiyle dolu, adalet duygusu yerleşmiş, özgüveni tam, çözüm üretme bilinci gelişmiş, akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda fark yaratan, dünya vatandaşı olarak bayrağımızı her yerde başarıyla dalgalandıran nesiller yaratmayı hedefledik.

TED Çorlu Koleji Ailesi olarak vazifemizin bilinciyle çok çalışacağız, durmayacağız, yorulmayacağız. Öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri ve velileriyle size layık bir Aile olacağız. Söz veriyoruz! Bu inanç ve duygularla ebedi istirahatgahınızda rahat ve huzur içinde olmanızı diliyoruz.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ve büyük eserleriniz için size bir kez daha sonsuz şükranlarımızı sunuyor, huzurunuzda saygı, sevgi ve minnetle eğiliyoruz.”

Heyecan ve gurur duyulan bu törenden sonra Anıtkabir Müzesi’ni gezen TED Çorlu Koleji öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve yöneticileri unutulmayacak bir gün yaşadılar. Özellikle Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin büyüleyici atmosferinden etkilenerek savaş yıllarını ve o yıllarda yaşanan zorlukları somut bir şekilde gördüler. Yapılan kutsal mücadelenin ve kazanılan zaferlerin gururunu bir kez daha yürekten hissettiler.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇALIŞANLARA 20 BİN LİRA PROMOSYONÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇALIŞANLARA 20...

Tekirdağ’da 60 sikke ele geçirildiSonraki Haber

Tekirdağ’da 60 sikke ele geçirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar