282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.4279
EURO35.6
ALTIN2325.9

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kentin Kültürel ve Tarihi Mirasını Gün Yüzüne Çıkarmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kentin Kültürel ve Tarihi Mirasını Gün Yüzüne Çıkarmaya Devam Ediyor
Abone ol

Günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ederek bugüne ve yarınlara kazandırmayı amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları sürdürülen Tarihi Depo Binası’ndaki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor.  

İl genelinde altyapıdan üstyapıya çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği ve kültürel mirasa da sahip çıkıyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa ilçesinde bulunan, yakın tarihe kadar Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifi tarafından depo olarak kullanılan ve 19’uncu yüzyılın sonlarına doğru inşa edildiği tahmin edilen Tarihi Depo Binası’nın rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tarihi Depo Binası, işlevsel hale getirilerek günümüze ulaşmış bir kültür varlığı olarak kentimize kazandırılacak.

Restorasyon çalışmalarını düzenli olarak takip eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kültür varlıklarının restore edilmesi kadar, korunması ve yaşatılması da önemli. Güzel Tekirdağ’ımızın bir değeri olan Tarihi Depo Binamızı aslına uygun olarak restore ediyoruz. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra hizmete açacağız. Böylelikle Süleymanpaşa Meydan Düzenleme Projemizde ilerleme kat etmiş olacağız. Tarihe saygı çerçevesinde modern şehircilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz bu projemiz Tekirdağ halkına hayırlı olsun” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mestan Özcan’dan Marmaraereğlisi’ne Asfalt ve Doğal Gaz Müjdesi!Önceki Haber

Mestan Özcan’dan Marmaraereğlisi’ne Asfa...

Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları SürüyorSonraki Haber

Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar