282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2732
EURO34.7716
ALTIN2406.7

Tekirdağ’da sağlıkçılar doktor Karakaya’nın öldürülmesini protesto etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ’da sağlıkçılar doktor Karakaya’nın öldürülmesini protesto etti
Abone ol
Tekirdağ’da sağlıkçılar doktor Karakaya’nın öldürülmesini protesto etti

 

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ’da sağlık çalışanları, Konya Şehir Hastanesi’nde doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini protesto etti.

Tekirdağ’da sağlık alanında faaliyet gösteren meslek örgütleri, Konya’da doktor Ekrem Karakaya’nın hasta yakını tarafından silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, ’Sağlıkta şiddete hayır’, ’Hekime şiddet sona ersin’ yazılı dövizler taşıdı.  Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan, şunları  söyledi:

”6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz ve tabi ki öfkeliyiz. Bu üzüntü öfkeye dönüşüyor ama umarım bu öfke iyicene toplumda artmaz. Bugün yeniden ve daha güçlü şekilde söylüyoruz. Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine tahammülümüz yoktur. Şiddet daha öncede belirttiğimiz gibi öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve sorunu çözmeye niyetli bütünlüklü politikalar ile ancak aşılabilir. Güvenlik çalışma alanı sağlamakla sorumlu olan siyasiler bu tabi iktidarın sorumluluğundadır. Bu sadece bu iktidar döneminde değil, şimdiye kadar ki gelmiş tüm iktidarlar ile ilgilidir. Bizler bu konuda yaşam hakkımız ve  güvenli çalışma koşulları için gücümüzü her yerde her koşulda hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz. Umarım bu iş bırakma bugün son olur, ama son olmayacak, şiddette son olmayacak bu bir temennidir belki bu bir dönüm noktası olur.” (DHA)
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıkçılar önlüklerini kırmızıya boyadı !Önceki Haber

Sağlıkçılar önlüklerini kırmızıya boyadı...

Toplu Sünnet Kayıtları Devam Ediyor.Sonraki Haber

Toplu Sünnet Kayıtları Devam Ediyor.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar