282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0

Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisini kırmızıya boyadılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisini kırmızıya boyadılar
Abone ol
Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisini kırmızıya boyadılar

- TEKİRDAĞ,  Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçesinde İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ’Elimizde bayraklarla yaya geçitlerinde buluşuyoruz’ projesi çerçevesinde, ’Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ etkinliğinde yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı.

Tekirdağ’ın Altınova Mahallesi Gazi Hasanpaşa Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidine dikkat çekilmek için düzenlenen etkinlikte Vali Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, protokol üyeleri ve Vedat Çeliker Anaokulu öğrencileri yaya geçidini kırmızıya boyadı. Ardından yaya geçidinden bayraklarla geçiş yapıldı. 
Vali Yıldırım,  yaya kaldırımın olduğu yerlerde, yayanın yola adımını attığı andan itibaren sürücülerin kontrollü gelmeleri gerektiğini belirterek, ”Düşünün ki o yoldan geçen kişi ’bizim çocuğumuz’, ’bizim büyüklerimizden biriydi’. Bütün sürücülerimizin dikkatli olması gerekiyor. ’Yolların kralı değil, yolların kuralı olur’. Bütün trafik kurallarını sürücülerimizi, uymaya davet ediyoruz. Yayaya çarpma şeklinde trafik kazası olmayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

ŞARKÖY VE MARMARAEREĞLİSİ’NDE ETKİNLİK

Şarköy’deki etkinlikte ise Kaymakam Hakan Kılınçkaya ile ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, Tekirdağ Büyükşehir Atatürk İlkokulu ve Evrenosbey İlkokulu önündeki kaldırımlar kırmızıya boyandı.Kaymakam Kılınçkaya, ”Trafikte yayaların da öncelikli olduğunu gelecekteki nesille de taşımak istiyoruz. Bundan dolayı bize destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim” dedi. 

Marmaraereğilisi ilçesindeki etkinlikte yaya geçidi kırmızı renge boyandı.Öğrenciler ellerinde bayraklarla yaya geçidinden geçtiği etkinlikte konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ”İçişleri Bakanlığı’mızın öncülüğünde; okul geçitleri başta olmak üzere çocuklarımızın güvenlikli bir şekilde okula erişimlerini, caddelerde ve yaya geçitlerinde sürücülerimizin, önceliğin yayalarda olduğunu bilmesi için onlara bir farkındalık çalışması yapmış bulunmaktayız. Bugün alanda hem öğrencilerimiz hem belediye ekiplerimiz hem de görev yapan emniyet görevlilerimizle beraber Marmaraereğlisi’nde önemli bir farkındalık faaliyetine dikkat çekmiş olduk” dedi.(DHA)


 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de eski İYİ Parti il başkanıyla, CHP il başkanı arasında ’ziyaret’ tartışmasıÖnceki Haber

Edirne’de eski İYİ Parti il başkanıyla,...

Vali Kırbıyık, seralarda öğrencilerle marul fidanı ektiSonraki Haber

Vali Kırbıyık, seralarda öğrencilerle ma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar