282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4

Tekirdağ’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 6065 arasında azaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 6065 arasında azaldı
Abone ol

TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, aşılanmaların artmasıyla kentte yoğun bakım doluluk oranının yüzde 6065 arasında azalma olduğunu belirtti.

Kalkan, AA muhabirine, Türkiye'de salgınla mücadelenin başarılı olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Salgın tamamen bitene kadar mücadelenin devam edeceğini belirten Kalkan, "Aşınlanmalarla yoğun bakım yatış oranlarında ciddi bir düşüş oldu. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de olumlu bir seyir izliyoruz. Yoğun bakımlarda yüzde 6065 oranında azalma oldu. Yatan hasta sayısı ciddi anlamda düşüş gösterdi. Tekirdağ'da günde 35 bin aşı seviyesini yakaladık. Vatandaşlarında ilgisi oldukça güzel." dedi.

Kalkan, aşılama salgının seyrini çok ciddi şekilde engellediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Salgının semptomlarında aşılanmayla birlikte azalma görünmekte. Aşılanan kişi salgına yakalansa bile oldukça hafif belirtilerle geçiriyor. Tekirdağ'da bugüne kadar 620 bin civarında bir aşılama gerçekleştirdik.

Çift toz anlamında 600700 bin aşılamaya ulaşmamız halinde toplumsal bağışıklığı da yakalamış olacağız. aşılanmada bu seviyelerde devam edersek Tekirdağ için güzel günler bizi bekliyor diyebiliriz."

Kalkan, her aşıda olduğu gibi salgın aşısında da kısmı yan etkiler görünebildiğini ve bunların geçici olduğunu anlattı.

Aşılamaya gösterilen ilgi kadar toplumsal bağışıklığın o kadar güçlü olacağının altını çizen Kalkan, şunları kaydetti:

"Hastalıkla mücadele seyrimizde olumlu yönde etkilenecektir. aşılanma sayesinde salgına yakalanılsa da hafif belirtilerle atlatılıyor. Hastaneye yatış oranlarında azalmalar oldu. Devletin sağladığı aşı imkanını herkesin kullanması gerekiyor. Bu bir toplumsal duyarlılıktır, bir seferberliktir, bir milli mücadele örneğidir. Kendimize ve ülkemize saygının en asgari şartıdır. Aşılanmamış insanlar zincirin en kırılgan halkası olacaklardır. Toplum olarak aşılanmaya gereken özeni göstermeliyiz.

Tamamıyla virüs dünyadan yok oluncaya kadar rehavete düşmeden tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Toplu alanlardan mümkün olduğunca uzak durarak, maske ve mesafeyi artık genel davranış kalıpları olmalıdır. Bu virüs aynı zamanda bize bir kültür aşılamakta. Hastalıklara karşı virüslere karşı olağanüstü duyarlı davranma kültürü katıyor bize. Tedbirlere dikkat ederek kendimize ve çevremize en büyük iyiliği yapmış olacağız."

Bu arada "Orta riskli iller" (sarı) kategorisindeki Tekirdağ'da 7 günlük her 100 bin kişide Kovid19 vaka sayısı verilerine göre geçen hafta 49,86 olan vaka sayısı 40,61'e düştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aldığı yağışla yüzünü verime dönen ayçiçeği, Trakya çiftçisinin yüksek rekolte umudunu artırdıÖnceki Haber

Aldığı yağışla yüzünü verime dönen ayçiç...

Edirne’de salgın tedbirleri kapsamında kaldırılan banklar risk durumunun azalmasıyla yerine konmaya başladıSonraki Haber

Edirne’de salgın tedbirleri kapsamında k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar