282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5256
EURO34.7676
ALTIN2492.5

Tel Çitleri Kendimiz Üreteceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tel Çitleri Kendimiz Üreteceğiz
Abone ol
Çorlu Belediyesi'nden bir ilk daha... Çorlu Belediyesi tamamen yerli üretim olan tel çit üretim makinesini bünyesine katarak üretime başladı. Üretim ile yüzde 45 oranında tasarruf elde edilecek.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesine hizmet verecek olan tel çit üretim makinesi ile tel çit üretimine başladıklarını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, tel çitlerin özellikle ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı bölgeler, mesire alanları ve spor sahalarının etrafında kullanılacağını söyledi.

"Kendimiz Üreterek Yüzde 45 Kâr Elde Edeceğiz"

Tel çit üretim makinesinin alınmasıyla birlikte yüzde 45 oranında tasarruf elde edileceğini belirten Başkan Yardımcısı Tunçcan yaptığı açıklamada, "Tel çit üretim makinesiyle günde ortalama 600 m² ve 4 metre 20 santim yüksekliğinde rulo şeklinde tel çit üretimi yapabiliyoruz. Birçok alanda kullanılacak olan tel çitleri kendimiz üreterek önemli ölçüde tasarruf elde etmiş olacağız.

Örneğin hazır kafes tel çit, direk ve montaj dâhil m² maliyeti ile kendi imalatımız arasında önemli bir fark var. Kendi üretimimiz ile yaklaşık olarak yüzde 45 oranında maliyeti düşürmüş oluyoruz. İlk etapta üretmeyi planladığımız tel çit 7.560 m². Bu tel çitleri Sarılar Mahallesi gölet etrafı, Önerler Mahallesi ağaçlandırma alanı, Öğretmenler Ormanı, Hürriyet Mahallesi ağaçlandırma alanı ve Yeni Mezarlık’ta kullanacağız.

Bu alanların dışarıdan satın alınarak çitle çevrilmesinin maliyeti 400.000 Türk Lirası iken, kendi imalatımızla maliyet 220.000 Türk Lirası'na düşüyor ve sadece bu alanlarda yapacağımız üretimde 180.000 Türk Lirası kâr elde etmiş oluyoruz. Yerli üretim olan tel çit üretim makinesinin maliyeti ise KDV dâhil 82.600 Türk Lirası.

Tel aralıklarının 4 ile 8 cm olduğu çitlerimizi ağaçlandırdığımız bölgelerde, mesire alanlarında ve spor sahalarının etrafında kullanacağız." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu'da Azerbaycan uyruklu kadını bıçakla öldüren zanlı polise teslim olduÖnceki Haber

Çorlu'da Azerbaycan uyruklu kadını bıçak...

Ulaş Mahallesinde Kilit Parke Taş Döşeme Çalışmalarına BaşlandıSonraki Haber

Ulaş Mahallesinde Kilit Parke Taş Döşeme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar