282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3767
EURO35
ALTIN2325.8

Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: En büyük önceliğimiz üretimde sürdürülebilirlik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: En büyük önceliğimiz üretimde sürdürülebilirlik
Abone ol
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: En büyük önceliğimiz üretimde sürdürülebilirlik

 

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE’nin en büyük üretici birliklerinden Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Trakya Birlik), 2020-2021 iş yılı olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, hasat sonu ile birlikte fiyatların hızla arttığı ve tedarik sorunlarının yaşandığı ayçiçek yağında, 24 saat çalışma esası ile üretime devam ettiklerini belirterek, ”Bütün faaliyet ve çalışmalarımızda en büyük önceliğimiz tüketicilerimize sunduğumuz mamullerimizin üretimindeki yüksek standartlarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak ve ülkemiz için en temel tarım ürünlerinden olan yağlık ayçiçeği tohumunun üretiminde sürdürülebilirliğe destek vermektir” dedi.

Trakya Birlik, 2020-2021 iş yılı olağan genel kurul toplantısını Mimar Sinan Spor Salonu’nda yaptı. Birliğe üye ortaklar ve üreticilerin katıldığı genel kurulda açılış konuşmasını Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç yaptı. Kırbiç, konuşmasında 2020-2021 iş yılı hakkında genel değerlendirme yaptı. Özellikle ayçiçeğinde hasat sonu yaşanan beklenti azlığına dikkat çeken Kırbiç, üretici ve tüketiciyi mağdur etmemek için 24 saat çalışması esası ile üretimlerine devam ettiklerini dile getirdi.

’ZORLU BİR İŞ YILINI BAŞARIYLA TAMAMLADIK’

Konuşmasına 2020-2021 iş yılının genel bir değerlendirmesiyle başlayan Kırbiç, ”Bildiğiniz üzere 01 Ağustos 2020 tarihinde başlayan iş yılımızın ilk ve en önemli faaliyeti; hasat dönemi hazırlıklarının tamamlanarak mubayaanın başlaması, tüm ortaklarımızın ve kamuoyunun beklediği ürün fiyatının belirlenmesi ve ortaklarımızın emeklerinin karşılığı olarak ürün bedellerinin ödenmesi olmuştur. Bu çerçevede, ortaklarımızın ve dolaylı olarak diğer üreticilerin de memnun olacağı piyasa fiyatının oluşması konusunda piyasa yapıcı konumunda olan birliğimiz, ekonomik anlamda çok dalgalı ve zor piyasa koşullarında üreticilerimizin alın terinin karşılığını bulması için yoğun emek ve çabalar sarf etmiş, zorlu bir iş yılını başarıyla tamamlamıştır” dedi.

’2020 - 2021 YILINI YÜKSEK ÜRETİM VE SATIŞ RAKAMLARIYLA TAMAMLADIK’

Trakya Birlik’in 2020-2021 iş yılını başarılı şekilde tamamladığını dile getiren Kırbiç, ”Trakya Birlik olarak piyasada mevcut her türlü fırsat ve tehdit göz önünde tutularak sürdürülebilir işletmeciliğin temel düsturu basiretli tacir olmanın yanı sıra ortaklarımızın çıkarlarının ön planda tutulduğu 2020/2021 iş yılını, yüksek üretim ve satış rakamları beraberinde yapılan doğru ticari hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık” diye konuştu.

’YÜKSEK SICAKLAR HASATTA BEKLENTİNİN AZALMASINA NEDEN OLDU’

Özellikle Temmuz ayının ikinci yarısı ile yaşanan aşırı sıcaklar ile birlikte hasada yönelik yüksek beklentilerin, beklenenin altında gerçekleştiğine değinen Kırbiç, ”Özellikle 2021 Mayıs/Haziran döneminde ürün gelişimi gözlemlerimizde, hasada ilişkin yüksek mubayaa beklentileri Temmuz ayının ikinci yarısı ile yaşanan aşırı sıcaklar ile beklenenin altında gerçekleşmiştir. Çeşitli varyantlar ile artarak süren pandemi sebebiyle üretici ülkelerin ihracat kısıcı tedbirleri, beraberinde global düzeyde yukarı yönlü fiyat hareketlerini getirmiş, 2021 Ağustos ayı itibariyle 550-600$ seviyelerinde olan ithal Ayçiçek tohumu fiyatı 2021 Kasım ayında 770$ seviyelerine kadar yükselmiştir. Bu süreçte iç piyasa fiyatları da kurdaki yükselişinde etkisiyle kaçınılmaz olarak dış piyasa fiyatları paralelinde hareket etmiştir” dedi.

’24 SAAT ÇALIŞARAK ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ’

Hasat sonu ile birlikte fiyatların hızla arttığı ve tedarik sorunlarının yaşandığı Ayçiçek yağında, 24 saat çalışma esası ile üretime devam ettiklerini belirten Şafak Kırbiç, ”Birliğimiz hasat sonu ile birlikte fiyatların hızla arttığı ve tedarik sorunlarının yaşandığı Ayçiçek yağında, piyasa bulunabilirliği noktasında sosyal sorumluluğunun bilincinde olup her iki işletmesinde 24 saat çalışma esası ile üretime devam ederek, maksimum günlük üretim kapasitesi dâhilinde üretilen mamulleri piyasaya arz etmeye devam etmektedir.  İş yılının ortalarına geldiğimiz şu günlerde ortaklarımızdan mubayaa ettiğimiz ürünleri en iyi şekilde değerlendirerek elde edeceğimiz kazancı 2021-2022 genel kurulunda ortaklarımıza takdim edebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

’EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK’

Kırbiç, konuşmasının sonunda en büyük önceliklerinin üretimdeki sürdürülebilirliği arttırmak olduğunu dile getirdi. Kırbiç, ”Bütün faaliyet ve çalışmalarımızda en büyük önceliğimiz her zaman olduğu gibi ürünlerimizin tarladan sofralarımıza gelene kadar emeği geçen tüm paydaşlarımızın sağlığını ve iş güvenliğini korumak, tüketicilerimize sunduğumuz mamullerimizin üretimindeki yüksek standartlarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak ve Ülkemiz için en temel tarım ürünlerinden olan yağlık ayçiçeği tohumunun üretiminde sürdürülebilirliğe destek vermektir” diye konuştu.

Genel kurulda yönetim kurulu çalışma raporları ile bilanço ve gelir tabloları okunup oybirliği ile ibra edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vaka sayısı Kırklareli ve Edirne’de arttı, Tekirdağ’da düştüÖnceki Haber

Vaka sayısı Kırklareli ve Edirne’de artt...

Süleymanpaşalı kadınlar atıkları el emeği ürünlere dönüştürüyorSonraki Haber

Süleymanpaşalı kadınlar atıkları el emeğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar