282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı
Abone ol
Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet sergisi ve töreni düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende ayrıca 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere de plaket takdimi edildi. 2019-2020 yılında dereceye giren Seda Nur Şimşek, Melih Can ve Seher Özcan plaket almanın yanında mezuniyet heyecanı da yaşadı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, öğrencilerini yalnızca mesleğe hazırlamak için gerekli bilgi ve tecrübe ile donatmadıklarını, asıl amaçlarının çağın en önemli evrensel dili olan sanatı öğretmek olduğunu belirterek, “Sanat, insanlığın kendini ifadesinin en güçlü ve güzel yoludur. Sanat, yaşamda anlamlar yaratan ve bu anlamları tüm insanlığa taşıyan evrensel bir dildir. Her bir öğrencimiz mezuniyetten sonra artık bu evrensel dilin bir parçasıdır ve en büyük başarıları, bu dili kullanarak uygarlığımızı ve insanlığı yüceltmek olacaktır” dedi.

Her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve mevcut eğitim programları ile etkinliklerini aralıksız sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen Tüzün “Salgın döneminde yüz yüze gerçekleştiremediğimiz eğitimlerimizi hızlı bir şekilde online platformlara entegre ettik. Sanat eğitimi pratiğe dayalı olduğu için sadece teorik eğitimler vermekle kalmadık, öğrencilerimizi sanatsal üretime de yönlendirdik. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz mezuniyet sergimiz, bu çalışmaların eseri olmakla beraber belki de en önemlisi Fakültemiz sergi alanını üç boyutlu olarak online platforma taşıyan ilk üniversite olduk” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, okul birincilerinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam etti. Diplomalarını hocalarının elinden alan mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.
Etkinlikte, öğrencilerin eserlerinden oluşan mezuniyet sergisi açılışı da gerçekleştirildi. Aldıkları sanat eğitimlerini özverili çalışmaları ile birleştiren öğrenciler, ortaya çıkardıkları eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yasak günde, belgesiz avlanan avcıya cezaÖnceki Haber

Yasak günde, belgesiz avlanan avcıya cez...

Tekirdağ’da hafif ticari araç, motosiklete çarptı: 1 ölü, 2 yaralıSonraki Haber

Tekirdağ’da hafif ticari araç, motosikle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar