282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.27
EURO34.7636
ALTIN2402.0

Trakya Üniversitesi’nde topluluklar buluştu, rektör bilgi yarışmasına katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Üniversitesi’nde topluluklar buluştu, rektör bilgi yarışmasına katıldı
Abone ol
Trakya Üniversitesi’nde topluluklar buluştu, rektör bilgi yarışmasına katıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi’nde (TÜ) faaliyet gösteren 105 öğrenci topluluğu, bahar etkinlikleri kapsamında bir araya geldiği ’Topluluklar Buluşuyor’ etkinliği başladı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Havacılık ve Uzay  Teknolojileri Topluluğu ziyaretinde öğrencilerin mini bilgi yarışmasına katılırken, sorulan üç sorudan ikisine doğru cevap vererek, dilek balonu kazandı.

TÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca, Balkan Yerleşkesi’nde bulunan Bolca Ana Yemekhanesi önünde ’Topluluklar Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe üniversitede faaliyet gösteren 105 öğrenci topluluğundan yüzlerce öğrenci katıldı. 11-12-13 Mayıs tarihleri arasında sürecek topluluk buluşmasını ilk gününde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaret etti. Tabakoğlu ziyarette öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

’İKİNCİ BİR OKULU, TOPLULUKLARDA OKUYORLAR’

Üniversitede 41 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü söyleyen Rektör Tabakoğlu, ”105 toplulukta binlerce öğrenci kendi istedikleri, hoşlarına giden alanlarda bir araya geliyorlar. Öğrencilerimiz bu topluluklarda bir araya geliyorlar. Bir organizasyon becerisi gösteriyorlar. Onların bu büyük enerjilerini, doğru yönde kullanabilmelerini sağlıyoruz. Güzel faaliyetlerle üniversiteye destek olmalarına vesile oluyoruz. Aslında ikinci bir okulu, ikinci bir üniversiteyi de bu öğrenci kulüplerinde okuyorlar. Daha önce yıl başında yaptığımız bu etkinliği bahar döneminde de yapmak istedik. Bu güzel ve eğlenceli buluşma 3 gün sürecek” ifadelerini kullandı. 

ÖĞRENCİLER SORDU, REKTÖR CEVAPLADI

Rektör Tabakoğlu öğrencilerin açtığı stantları da ziyaret etti. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu ziyaretinde öğrencilerin mini bilgi yarışmasına katılan Rektör Tabakoğlu ile öğrencilerin arasındaki diyaloglar gülümsetti. Üç sorudan ikisini doğru cevaplayan Tabakoğlu, öğrencilerden dilek balonu kazandı.

’KENDİ İSTEDİKLERİ GİBİ NİTELİKLİ ETKİNLİKLER YAPABİLİYORLAR’

TÜ Genel Sekreter Yardımcısı Burak İşçimen de, öğrencilerin nitelikli etkinliklerle bir araya gelmelerinden duydukları memnuniyeti ifade etti. İşçimen, ”Bugün ilk defa baharda tekrarladığımız, yıl içinde iki defa yaptığımız ama daha önceye göre ilk defa olan topluluklar buluşuyor etkinliğindeyiz. Biz istedik ki yaz gelmeden, öğrencilerimiz diplomalarını almadan son kez arkadaşlarıyla tekrar buluşsunlar. Sadece öğrenci için değil idari ve akademik personelimiz için de bir etkinlik oldu. Yaklaşık 105’e yakın topluluğumuz yer alıyor.  Çocuklarımız artık kendi istedikleri gibi nitelikli etkinlikler yapabiliyor” şeklinde konuştu.(DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de kaçak tütün ve elektronik sigara likidi ele geçirildiÖnceki Haber

Edirne’de kaçak tütün ve elektronik siga...

Edirne’deki FETÖ operasyonunda 2 tutuklamaSonraki Haber

Edirne’deki FETÖ operasyonunda 2 tutukla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar