282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5032
EURO34.8328
ALTIN2485.8

Trakya Üniversitesi’nde yangın ve deprem tatbikatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Üniversitesi’nde yangın ve deprem tatbikatı
Abone ol
Trakya Üniversitesi’nde yangın ve deprem tatbikatı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen yangın ve deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği 30 saniye süren depremde çalışanlar acil toplanma alanına çıkarılırken, yangın tatbikatında ise mahsur kalan bir kişi itfaiye merdiveni yardımıyla bulunduğu noktadan kurtarıldı.

Edirne’de UMKE, AFAD, itfaiye ve Trakya Üniversitesi Arama Kurtarma ekipleri işbirliğinde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.  Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği deprem, 30 saniye sürdü. Rektörlükte görevliler deprem anında yapılması gereken ’çök, kapan, tutun’ uygulamasının ardından acil kurtarma ekipleri tarafından acil toplanma alanına çıkarıldı. Tahliye sırasında senaryo gereği dolapların devrilmesi sonucu yaralanan bir kişi ekiplerce kurtarıldı. Enkaz altında kalan bir çalışansa İtfaiye ve UMKE ekiplerinin çalışması sonucunda mahsur kaldığı noktadan çıkarıldı. 112 Acil Sağlık görevlileri tarafından yaralılara müdahale edildi.

Depremde Trakya Üniversitesi Rektörlük binasının çatı katında mahsur kalan kazazede AFAD ekipleri tarafından çatıdan önlemler alınarak aşağıya indirildi. Tatbikatta yangın bulunan alana itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilirken yangın anında mahsur kalan bir kişi itfaiye merdiveni yardımıyla bulunduğu noktadan kurtarıldı.

Tatbikatla ilgili konuşan Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen, afetlere karşı tüm vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini söyledi. İşçimen; ”Türkiye’de yüzde 71’i deprem bölgesinde yer alıyor. Nüfusun yüzde 66’sı deprem bölgesinde hayatını sürdürüyor. Afet dediğimizde akımıza sadece deprem gelmesin. Edirne’de zaman zaman sel baskınları ve bu nedenle sıkıntılar yaşanabiliyor. Afetlerle ilgili bir master plan hazırladık. Trakya Üniversitemiz olarak sivil savunmaya önem veriyoruz. İlerleyen günlerde nehir taşkınlarına karşı da tatbikat düzenlemek istiyoruz” dedi.

Trakya Üniversitesi Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel ise, deprem ve afet bilincinin vatandaşlarda oluşması gerektiğini altını çizdi. Türkel; ”Trakya Üniversitesi’nin 30. yılında toplamda 40 tatbikat yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oğlunun ateşe verdiği evde yanan kadın, yaşam savaşını kaybettiÖnceki Haber

Oğlunun ateşe verdiği evde yanan kadın,...

Piknik ateşiyle orman yangınına neden olan 3 kişi tutuklandıSonraki Haber

Piknik ateşiyle orman yangınına neden ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar