282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3688
EURO34.9711
ALTIN2325.4

Trakya Üniversitesi’nden soydaş hekimlere eğitim desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Üniversitesi’nden soydaş hekimlere eğitim desteği
Abone ol
Trakya Üniversitesi’nden soydaş hekimlere eğitim desteği

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı, Balkanlardaki Türk hekimlerine ‘Sünnet cerrahi eğitimi kursu’ düzenledi. Türk Üroloji Derneği ve Türk Üroloji Akademisi’nin katkılarıyla düzenlenen eğitimlere, Bulgaristan’dan gelen soydaş hekimler katıldı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, kapılarını Balkanlarda yaşayan soydaş hekimlere açtı. Bulgaristan’dan Trakya Üniversitesine gelen soydaş hekimler, sünnet operasyonu hakkında eğitimler alarak canlı cerrahi uygulamalarına katıldı. Tüm bilimsel çalışmalarda önemi vurgulanan sünnet için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen eğitimlere katılan hekimler, sünnet hakkında bilinmesi gerekenler ile sünnet konusunda güncel yaklaşımlar ve tekniklerle ilgili bilgiler aldı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Atakan, sünnetin ne zaman yapılacağı ve kimlere yapılacağı hakkında geniş bilgiler vererek, yeni doğan sünneti ile ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Program kapsamında bir sunum gerçekleştiren Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Akdere de sünnet teknikleri ve önemi konusunda açıklamalarda bulundu. Programa eğitici olarak katılan Opr. Dr. Hakan Çakıcı ise sünnet cerrahisi ve sonrası gelişebilecek komplikasyonlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Soydaşlardan gelen sünnet talebine cevap verebilmek adına bu tür eğitimler düzenlediklerini ve ihtiyacı karşılamaya yönelik adımlar attıklarını belirten Doç. Dr. Hakan Akdere, gelen yoğun ilgi ve talep doğrultusunda bu süreçleri organize etmeye devam edeceklerini söyledi. Balkanlardaki soydaş hekimlere yönelik farklı proje ve çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini ifade eden Doç. Dr. Hakan Akdere, “Bu eğitimlerin ardından Holep yöntemi ile prostat tedavisine yönelik eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca çocuklarda hemodiyaliz konusunda bizlere ulaşan talepler var. Bu konuda da Bulgaristan’dan hekim ve hemşirelerimizi burada ağırlamaktan, onlara eğitim vermekten mutluluk duyacağız” dedi.

Trakya Üniversitesi Hastanesinde iki gün boyunca süren program, teorik eğitimlerin ardından yine Üroloji Ana Bilim Dalı akademisyenlerinin eşliğinde canlı vakalar üzerinde uygulamalı eğitimlerle devam etti.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de 1 kilo 200 gram esrar ele geçirildi; 1 gözaltıÖnceki Haber

Edirne’de 1 kilo 200 gram esrar ele geçi...

Keşan Belediye Başkanı, sosyal medya fenomeni ’Köksal Baba’yla bilek güreşi yaptıSonraki Haber

Keşan Belediye Başkanı, sosyal medya fen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar