282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4528
EURO34.6589
ALTIN2386.8

TUNCAY:“ EHLİYET BELGELERİNE BÜYÜK ZAM KAPIDA”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUNCAY:“ EHLİYET BELGELERİNE BÜYÜK ZAM KAPIDA”
Abone ol
Ergene Avrupa Sürücü Kursu sahibi Ercüment Tuncay, 2023 yılında sürücü belgeleri için beklenen zamlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Öte yandan Ergene Bölgesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan eğitim ve sınav güzergâhında yaşanan soruna ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak yetkililere seslendi.

“ EHLİYET BELGELERİNE BÜYÜK ZAM KAPIDA”

Yeni yılla birlikte birçok ürün ve hizmete zam bekleniyor. Bunlardan biri de her yıl binlerce kişinin başvurduğu ve trafiğe çıkış için zorunlu olan sürücü belgeleri. Akaryakıt zamlarıyla birlikte 7 bin lirayı geçen sürücü kurslarının ücretleri yılbaşından itibaren tekrar zamlanacak. Konuyla ilgili önemli açıklamada bulunan başarılı iş insanı Ercüment Tuncay yeni yılda ehliyetlerin 10 bin TL civarında olacağını öngörerek:” Ehliyet ücretlerin gelecek olan zam sadece Ergene, Tekirdağ’ı değil tüm Türkiye genelini ilgilendiren bir husus. Yeni yılla beraber ehliyete bir zam geleceği söz konusu. Bundan da en çok etkilenen olanlar bizim vatandaşlarımızdır. Vatandaşların etkilenmemesi için harçlarını yatırmaları ve bir an önce kursa kayır yaptırmaları.

“İŞİN EHLİ OLAN AVRUPA SÜRÜCÜ KURSLARINA BEKLİYORUZ”

 Her ayın onundan onuna dönem kapanışlarımız vardır. Fakat biz bunu 12 Aralık’a kadar uzattık. Ehliyet ihtiyacı olan vatandaşlarımız 2022 fiyatları ile kursa yazılmak için bizzat başvurularını yapmalı. Çünkü harçlara, asgari ücrete, benzine ve araç bakımına gelecek olan zamlardan bizler de etkileniyor, kurs ücretlerine de zam yapma zaruri yetinde bulunuyoruz. Zam gelmesinden mütevellit güvenilir ve en kaliteli hizmeti veren Çorlu ve Ergene’deki şubelerimize kayıt yaptırmak için vatandaşlarımızı bekliyoruz.

 

“YEREL YÖNETİM SORUNU ÇÖZMÜYOR ERGENE’NİN SINAV VE EĞİTİM GÜZERGÂHI YOK”

Her ne kadar Ergene ilçesi ilçe olsa da biz göbek bağımızı kesemedik. Ergene Çorlu’dan ayrılamıyor. Ergene’de yaşayan 65 bin kişi sınav ve eğitim güzergâh olmadığı için Ergene’de ehliyet eğitimi hizmeti almakta zorlanıyor. Bu yüzden çoğu kişi Çorlu’ya gidiyor. Bizler Milli Eğitim ile bu konuyla ilgili gerekli çalışmalarımızı yaptık. Başvurumuzu yaptık. Bir güzergâh oluştu, resmiyete de kavuştu. fakat eğitim alanı hala tam olarak tamamlanmadı. Biz mağduruz ve ekonomik koşulların zorlaşması sebebiyle de iyice mağdur oluyoruz. Temennimiz buranın vatandaşının kendi ilçesinde sürücü eğitimi alması. Başka ilçelere gitme ihtiyacında bulunmaması. Lakin belli bir nokta yerel yönetimi zemin kaplamasını gerçekleştirdi ama istenilen seviyeye ulaşmadı. Sıcak asfalt dökmek çok zor olmamalı. Yardım bekliyoruz. Biz talep iletiyoruz ama bir sonuç yok. Eğitim düzeyinde değil. Artık diğer ilçelere örnek olacak bir güzergâh, bir yol istiyoruz. Burada devlet yetkililerine sesleniyorum. Bir an önce ehliyet güzergâhı yapılmalı ve vatandaşlar da bizler de mağdur olmamalı. Ehliyet adaylarını da uyarıyorum. Belgeler bir an önce hazırlanmalı çünkü sağlık raporu konusunda sıkıntı yaşanıyor. E Devlet’te görünmeyen raporlar sebebiyle bizler de zor zamanlar geçiriyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERE DİKKAT!Önceki Haber

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERE DİKKAT!

Çorlu Gücü Spor Kulübü, Geleceğin Sporcularını YetiştiriyorSonraki Haber

Çorlu Gücü Spor Kulübü, Geleceğin Sporcu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar