Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3309
EURO35.1916
ALTIN2240.3

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERA ISLAH PROJESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERA ISLAH PROJESİ
Abone ol
ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYORTarım ve hayvancılığın desteklenmesi konusunda Türkiye çapında örnek projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye’nin en büyük ıslah projesi olma özelliğini taşıyan, Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi; kırsal mahallelerde bedava ot kaynağı olan meraların daha verimli kullanılması için 7 yıldır uygulamaya devam edilmektedir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara İlçe Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile ortak yürütülen ayrı bir mera ıslah projesi ile Karamurat ve Sarnıç mahallelerinde gübre uygulamasının yanı sıra İngiliz çimi, İtalyan çimi ve Yonca olmak üzere 2.084 kg tohum 670 dekar mera alanına ekilmiştir. Yine bu iki mahallemize 2015 yılından itibaren 96.800 kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması yapılmıştır. Güncel gübre ve tohum fiyatları göz önüne alındığında iki mahallemizdeki hayvancılığın gelişmesi için güncel olarak yaklaşık 1 milyon TL harcama yapılmıştır.

BAŞKAN ALBAYRAK:“PROJEMİZ MERALARIMIZIN GELECEKTEKİ DURUMUNUN TEMİNATI OLACAKTIR”

Karamurat Köyü’nde düzenlenen programda, kırsal mahallelerde uygulanan mera ıslah projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlatılan proje ile toplamda, 115.425 dekar meranın ıslahı yapılmıştır. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedeflenmektedir. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacaktır.

Proje ile 248.878 dekar (İl Merasının % 77’si) mera alanı proje kapsamına alınmıştır. Bu alanın 115.425 dekarına (İl merasının % 36’sı) 2.786.250 kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması yapılmıştır.

115.425 dekar alanda 150’şer kg ot artışı hesaplandığında proje uygulama süresince yaklaşık 34.627 ton kaba yem elde edildiği tahmin edilmektedir. İlimizin kaliteli kaba yem açığı göz önüne alındığı zaman, elde edilen ot miktarının önemi anlaşılmaktadır.

Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi ile proje uygulanan mahallelerde yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımız ile de konunun önemi üreticilerimize açıklanarak çayır ve meraların öneminin anlaşılması sağlanmış ve koruyarak kullanma suretiyle verimliliği sürekli hale getirilmeye başlanmıştır. Projemiz meralarımızın gelecekteki durumunun teminatı olacaktır. Tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Program katılan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Karamurat Mahallesi Muhtarı Ahmet Ergene de, Büyükşehrin tarım ve hayvancılığa verdiği desteğin takdire şayan olduğunu belirterek, projenin uygulanmasında emeği geçen başta Başkan Albayrak olmak üzere tüm komisyon üyelerine teşekkür etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Markette İyilik VarÖnceki Haber

Bu Markette İyilik Var

Başkan Yüksel ve Ergeneli muhtarlar Ata’mızın manevi huzurundaSonraki Haber

Başkan Yüksel ve Ergeneli muhtarlar Ata’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar