282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3234
EURO35.0873
ALTIN2298.5

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERA ISLAH PROJESİ ÜRETİME KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERA ISLAH PROJESİ ÜRETİME KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen, bu süreçte 114 mahalleye ulaşan ve Türkiye genelinde kabul gören ve örnek alınan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında gübre atılan mahallelerdeki meralarda Mayıs ayı ile birlikte hayvanlar otlatılmaya başlanıldı.

Süleymanpaşa İlçesi Osmanlı ve Yağcı Mahallerinde; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli teknik personellerce yapılan incelemelerde önceki yıllara göre ciddi oranda ot artışı sağlandığı tespit edildi. Çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getiren Osmanlı ve Yağcı Mahallesi muhtarları ve hayvan yetiştiricileri, projenin faydalarının net bir şekilde görüldüğünü, bunun et ve süt olarak üretime mutlak süratle yansıyacağını ifade ettiler.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Mera iyileştirme ve yönetimi projemizin meyvelerini vermeye başladı. Üreticilerimiz meralarda hayvanlarını otlatmaya başladı. Bu durum et ve süt olarak üretime yansıyacak. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarım ve Hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerin kalkınması konusunda verdiği desteklerle örnek bir belediyecilik sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında Şubat ayında 17 kırsal mahallemizde 115.000 kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAPAKLI - PINARÇA BAĞLANTISI BETON YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYORÖnceki Haber

KAPAKLI - PINARÇA BAĞLANTISI BETON YOL Ç...

Kovid-19 önlemlerini ihlal ederek kumar oynayan 5 kişiye 16 bin lira cezaSonraki Haber

Kovid-19 önlemlerini ihlal ederek kumar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar