Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3341
EURO35.2005
ALTIN2246.0

“UÇMAKDERE’NİN DOĞASINA, SOSYAL YAPISINA VE EKONOMİSİNE ZARAR VERECEK MİDYE ÇİFTLİĞİNİN YAPIMINA KARŞIYIZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“UÇMAKDERE’NİN DOĞASINA, SOSYAL YAPISINA VE EKONOMİSİNE ZARAR VERECEK MİDYE ÇİFTLİĞİNİN YAPIMINA KARŞIYIZ”
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne bağlı Uçmakdere Mahallesi’ne yapılması planlanan Midye Çiftliği projesine karşı olduklarını belirtmek için, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Uçmakdere sakinleri ile birlikte Uçmakdere’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Uçmakdere’nin, eşsiz doğal güzelliklere ve çok değerli kültür varlıklarına sahip olduğunu belirten Başkan Albayrak, “Uçmakdere Mahallemizde kurulması planlanan midye çiftliği deniz tabanına ve deniz tabanında yaşayan deniz canlılarına zarar verecektir. Aynı şekilde midye çiftliği etrafa kötü kokuların yayılmasına ve görüntü kirliliği oluşmasına neden olacaktır. Midye yetiştirilen alanın deniz trafiğine kapatılması bölgede balıkçılık faaliyetlerini olumsuz etkileyecektir. Uçmakdere’nin kıyı kesiminin her yıl on binlerce vatandaşımızın denize girdiği bir plajı olduğu hususu göz önünde bulundurulduğunda midye çiftliği yapımının halk sağlığına tehdit oluşturacağı öngörülmektedir. Açıklamış olduğumuz tüm bu sebeplerden dolayı Uçmakdere Mahallemizde, midye çiftliği yapılmasını istemiyoruz. Uçmakdere Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın yaşamını olumsuz yönde etkileyecek, çevreyi kirletecek ve bölgedeki ekonomik faaliyetlere zarar verecek midye çiftliğinin yapılmasına karşı olduğumuzu ve böylesine zararlı bir tesisin yapımından vazgeçilmediği takdirde yasal mücadele başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.” dedi.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Uçmakdere Mahallesi Muhtarı Burhan Elmas ve Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Yaşar Karayer de birer açıklama yaparak, Uçmakdere’ye yapılması düşünülen midye çiftliği projesine karşı olduklarını dile getirdiler ve Uçmakdere halkının yanında olduklarını belirttiler.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deniz Baykal ve MHP’li eski yöneticilere kaset kumpasında 2 polis tutuklandıÖnceki Haber

Deniz Baykal ve MHP’li eski yöneticilere...

Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu’na ödülSonraki Haber

Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar