282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3728
EURO34.9806
ALTIN2325.4

UĞUR MUMCU UNUTULMADI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UĞUR MUMCU UNUTULMADI!
Abone ol
Uğur Mumcu, ölümünün 30’uncu yıldönümünde Edirne’de anıldı.

-ANKARA’da Karlı Sokak’taki evinin önünde 30 yıl önce gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci - yazar Uğur Mumcu, Edirne ve Keşan ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Uğur Mumcu’nun, vefatının 30’uncu yılında Edirne’de anma töreni gerçekleştirildi. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen anma töreni kapsamında, kentte yürüyüş yapıldı. . Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulup, Mumcu’nun adını taşıyan parktaki sembolik anıtına çiçekler bırakıldı. Etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

’ANILARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ’

Uğur Mumcu Parkı’nda günün anısına konuşan ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, tüm demokrasi ve devrim şehitlerini andı. Özcan, ”Unutmayalım ki; cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır diyen, laikliğin ve demokrasinin yılmaz savunucusu, kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu, 30 yıl önce 24 Ocak 1993’te Ankara’da karlı sokaktaki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gitti. 24 Ocak’ta aydınlanma ve demokrasi yolunda Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı yitirdik. Ayrıca hiç hakketmedikleri sonlarla aramızdan, demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına, hayatlarını hiçe sayan, başta ilk aydınlanma şehidimiz Kubilay olmak üzere, kurucu genel başkanımız Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Cavit Orhan Tütengil, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Onat Kutlar ve Necip Hablemitoğlu gibi bedenen aramızdan ayrılan tüm devrim şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Özcan’ın konuşmasının ardından törene katılanlar ellerindeki çiçekleri Uğur Mumcu anısına anıta bıraktı.

MUMCU İÇİN KEŞAN’DA DA TÖREN DÜZENLENDİ

Mumcu için Edirne’nin Keşan ilçesinde de anma töreni yapıldı. İlçenin çarşı merkezindeki Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Avukat Baturay Ulu ve Gazeteci Erdoğan Demir birer konuşma yaptı. Anma töreni, Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu tarafından ‘Uğurlar olsun’ ile ‘Ankara’nın taşına bak’ adlı türkülerin seslendirilmesi ve Uğur Mumcu Anıtı’na karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi. (DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ZEMHERİ GELMEDİ TRAKYA'DAKİ KAMP İŞLETMECİLERİNİN YÜZÜ GÜLDÜ!Önceki Haber

ZEMHERİ GELMEDİ TRAKYA'DAKİ KAMP İŞLETME...

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI SAVCI'DAN TEKİRDAĞ BELEDİYESİ'NE SU İSYANI!Sonraki Haber

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI SAVCI'DAN TEKİRDAĞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar