282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Vali Aziz Yıldırım'dan Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aziz Yıldırım'dan Açıklama
Abone ol
Vali Aziz Yıldırım'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk Sunma Törenine Katılmaması Hakkında Yerel Basında Çıkan Haberlerle İlgili Basın Açıklaması

Valimiz Aziz Yıldırım’ın TBMM’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk Sunma Törenine katılmaması ile ilgili yerel basında çıkan haberlere cevabıdır.

Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği 5. Maddesinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde  “Atatürk anıt veya büstüne milli eğitim müdürlüğü tarafından çelenk konulur.” denilir.  

Yönetmelikte açıkça görüldüğü üzere Valilikler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmazlar. Ayrıca Fotoğraflarda görüldüğü üzere 2018 ve 2019 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Çelenk Sunma Töreninde Atatürk Anıtına sadece Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk sunmuştur.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile, Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmişti.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge gereği, bu yıl koronavirüs tedbirlerine uygun olarak TBMM’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Sevgi Evlerindeki öğrencilerimizle beraber kutladık. Sevgi Evleri Bahçesinde saat 21. 00’da İstiklal Marşımızı, koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyarak Sevgi Evinde kalan çocuklarımızla birlikte, Emniyet ve Jandarma’mızda kendi görev yerlerinde coşkuyla okuduk.

İlimiz genelinde 23 Nisan doğumlu 7-12 yaş aralığındaki 206 yavrumuzu ve ayrıca Devletimizin  himayesindeki yavrularımızı doğumgünü pastası ve çeşitli hediyelerle sevindirdik, hem öğrencilerimize hem de vatandaşlarımıza şanlı Bayrağımızı takdim ettik.

Ayrıca bütün ilçelerimizden yine aynı yaş grubundaki öğrencilerimizin evlerinden video-konferansla Bayramlarını kutladık.

Cumhuriyetimiz ile yaşıt 1920 doğumlu Süleymanpaşa ilçemizde Azime Annemizi ve Şarköy İlçemizde Emine Annemizi ilçe Kaymakamlarımızla ziyaret ettik.

Bütün vatandaşlarımızın evlerine Şanlı Bayrağımızı asmalarının teşvik edilmesi ve imkanlar dahilinde Vefa Sosyal Destek Grupları marifetiyle vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtılması, Vefa Sosyal Destek Grubu ve kolluk tarafından kullanılan araçların süslenmesi, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda  çocuk şarkılarının 15.00-18.00 saatleri arasında yayınlanması TBMM’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk Sunma Töreni yapılan diğer etkinliklerdir.

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüz binler İstiklal Marşı’nı bir ağızdan söylediÖnceki Haber

Yüz binler İstiklal Marşı’nı bir ağızdan...

Hudut karakolundaki Mehmetçiğin iftarıSonraki Haber

Hudut karakolundaki Mehmetçiğin iftarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar