282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Kırbıyık, seralarda öğrencilerle marul fidanı ekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kırbıyık, seralarda öğrencilerle marul fidanı ekti
Abone ol
Vali Kırbıyık, seralarda öğrencilerle marul fidanı ekti

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Keşan Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’nın hibe destekleriyle ‘Yıl boyu üretim ve istihdam ile okula giden mutlu çocuklar’ projesi kapsamında Keşan ilçesine bağlı İzzetiye mahallesinde kurduğu seralarda incelemede bulunarak, öğrencilerle birlikte marul fidanı ekti.

Etkinliğe, Vali Kırbıyık’ın yanı sıra İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Ömer Sevgili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, katıldı.

Seraları gezen Vali Kırbıyık ve beraberindekiler, Keşan Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi tarım bölümü öğrencileri ile marul fidanı ekti.

‘ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİ VE ROL MODEL OLACAK’

Trakya Kalkınma Ajansı ve Keşan Belediyesi’nin iş birliğinde hayata geçirdiği ve son derece önemli olan bir projeyi yerinde incelediklerini ifade eden Kırbıyık, “Önemli bir yatırım ortaya çıkmış durumda. İlimiz tarım şehri. Tarımda ürün çeşitliliğinin sağlanması bizim için çok önemli. Bugün burada seracılıkla ilgili atılacak adımları görüyoruz. Seraların bir kısmında vatandaşlarımız üretime başlamış, bir kısmında bu yıl ilk defa öğrenci alan Tarım Bölümümüzün öğrencilerimiz faaliyetlerine devam ediyor. Belirli bölümlerinde belediyemiz çalışmalar yapacak. Burası önemli bir üretim merkezi ve rol model olacak. Diğer üreticilerimizin de seracılık ile nasıl üretim yapılacağını göreceği bir yer konumunda. Çok önemsiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘İSTANBUL PAZARINA ÇOK YAKIN BİR YERDEYİZ’

Fatma Aksal ise projenin önemine dikkat çekerek, “İstanbul pazarına çok yakın bir yerdeyiz. Bu lojistik anlamda büyük bir avantaj sağlıyor. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK’

Belediye Başkanı Helvacıoğlu da önemli bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Keşan Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Keşan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Valiliğimiz, Oda ve Borsalarımız ile İzzetiye Mahallemizde 20 adet sera kurduk. Bir kısmını Tarım Bölümü öğrencilerimizin eğitimine ayırdık. 12 dezavantajlı ailemize üretim imkanı sağladık. 6 seramız da park ve bahçeler birimimizin hizmetinde olacak. Seracılık konusunda rol model oluyoruz. Paydaşlarımızla öncü olacak bir projeye imza attık. Bu önemli projenin altında Keşan’ın birlik ve beraberliği yatıyor. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi işbirliğinde, hep birlikte hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Valisi Kırbıyık ve beraberindekiler, daha sonra Danişment-Erikli köyleri arasındaki 4 kilometrelik yolda yapımı devam eden beton asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.(DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisini kırmızıya boyadılarÖnceki Haber

Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçi...

Ters yöne giren otomobille otobüsün çarpıştığı kaza kamerada (2)Sonraki Haber

Ters yöne giren otomobille otobüsün çarp...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar