282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

"Yaşayan Çınarlarımız" Sosyal Tesisi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Yaşayan Çınarlarımız" Sosyal Tesisi Açıldı
Abone ol
65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını sağlayacak olan "Yaşayan Çınarlarımız” projesi kapsamında hazırlanan sosyal tesis 1 Ekim Yaşlılar Günü’nde hizmete girdi.

Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet Parkı'nda yer alan ve yeniden tasarlanarak düzenlenen yapı "Yaşayan Çınarlarımız” projesi sosyal tesisi olarak halkımızın kullanımına sunuldu. Çorlu'da yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sosyal yaşamına renk katmayı amaçlayan tesisin açılış törenine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin, Kemaleddin Avcı, Özcan Veysel Tunçcan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, önceki dönem Belediye Başkanları Ünal Baysan, Rauf Çetiner ve Mehmet Bulut, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

"Ata’mız Bize Yol Gösterici Oldu"

Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Yaşayan Çınarlarımız” projesinin hayata geçişine hep birlikte tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bir projeyi tasarlarken, hayata geçirmek için gerekli adımları atarken her daim fikirleriyle, ileri görüşlülüğüyle hepimize rehberlik etmiş olan Ulu Önderimizin düşüncelerini benimsiyoruz. ‘Yaşayan Çınarlarımız’ projemizi tasarlarken de Ata’mız bize yol gösterici oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.’ sözünden yola çıkarak projemizi hayata geçirdik. ‘Yaşayan Çınarlarımız’ projemiz bize, siz büyüklerimize minnetimizi ve takdirimizi ifade etme imkânı sağladı.

"Yaş Gruplarına Göre Etkinlikler Düzenlenecek"

Bizler geçmişimize de geleceğimize de sahip çıkıyoruz. Böylelikle toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkıda bulunuyoruz. İnanıyorum ki bugün tıpkı bizim gibi sizler de mutlusunuz. Yaşayan Çınarlarımız projemizin içerisinde, ömrünün büyük kısmını çalışarak çabalayarak geçirmiş olan siz büyüklerimizin yaşamına renk katacak spor aktivitelerinden müze gezilerine, hobi ve dans kurslarından film gecelerine kadar dolu dolu etkinliklerimiz olacak.

"Toplumun Her Kesimine Ulaşmayı Hedefliyoruz"

Seçim öncesinde bu projeleri hazırlarken amacımız toplumun her kesimine ulaşmak, 7’den 70’e herkesin hayatına dokunacak hizmetler geliştirmekti. İşte tam da bu amaç doğrultusunda bugüne kadar pek çok projeyi kentimize kazandırdık. Sosyal tesisimizi 1 Ekim Yaşlılar Günü’nde faaliyete geçirmiş olmaktan da ayrıca çok mutluyum.

Öte yandan çocuklarımız için; Çocuk Meclisi, Çocuk Tiyatrosu Kursu, Oyun Sokakları, Robotik Kodlama Atölyelerini projelerimizi hayata geçirdik. Masal Park projemiz ise hızla tamamlanıyor. Çok yakında çocuklarımıza güzel bir armağanımız olacak. Kadınlarımız için; ekonomik ve sosyal yaşama katılmalarını sağlayacak Hanımeli Çarşısı projesini Kent Konseyi Kadın Meclisimiz ile hayata geçirdik. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatını ve iş yaşamında aktif olarak rol almalarını sağlamak için Engelsiz Kafe, Engelsiz Park projelerimizi tamamladık.

"Sözümüzü Tutuyor, Projelerimizi Tamamlıyoruz"

Ayrıca; Atatürk Evi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Tarihi Çorlu Evi, Atakent Kapalı Pazar Alanı, Hobi Bahçeleri, Nefes Park gibi pek çok projemizi daha hayata geçirdik. Hem Çorlu’muzu daha güzel, daha modern hâle getirmeyi amaçladık hem de hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefledik. Söz verdiğimiz hizmetleri hayata geçirerek sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

"Etkinliklerde Sizleri Yalnız Bırakmayacağım"

Yaşayan Çınarlarımız projemiz de bugün itibarıyla tamamlanan projelerimiz arasındaki yerini alıyor. Faaliyete geçecek olan sosyal tesisimizde pek çok farklı etkinliğe katılabilir, ilgi alanlarınız dâhilinde hobilerinizi geliştirebilirsiniz. Zaman zaman ben de farklı etkinliklerde sizlere eşlik edeceğim. Enerjinizle hem bana hem de gençlere taş çıkartacağınıza adım gibi eminim...

"Emek Veren Herkese Teşekkür Ederim"

Bu projeyi hayata geçirmemizde büyük desteği olan başta belediye meclis üyelerimize, büyük bir uyum içerisinde çalışan Strateji Geliştirme Müdürlüğümüze, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Fen İşleri Müdürlüğümüze, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze, İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze, Bilgi İşlem Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün açılış programına katılarak bu projeyi destekleyen Çorlulu vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

Siz değerli büyüklerimin ellerinden öpüyor ve ‘Yaşayan Çınarlarımız’ projemizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yakın bir zamanda inşallah tamamlanacak diğer projelerimizle karşınızda olmayı ümit ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle kucaklıyorum." dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından kurdele kesimine geçilirken Başkan Sarıkurt açılış törenine katılanlara "Yaşayan Çınarlarımız" sosyal tesisi hakkında bilgiler aktardı. 65 yaş ve üstü vatandaşların sanatsal faaliyetlere ve kültürel gezilere katılmalarına olanak tanıyacak olan “Yaşayan Çınarlarımız” projesi kapsamında vatandaşlarımız tesis bünyesinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler icra edebilecekleri gibi keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekler.

Cumhuriyet Parkı'nda inşa edilen sosyal tesis pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi cephe gerisi hastanesinin müze olması için restorasyona başlandıÖnceki Haber

Tarihi cephe gerisi hastanesinin müze ol...

Edirne’de karma organize sanayi bölgesi projesine ’yürütmeyi durdurma’ kararıSonraki Haber

Edirne’de karma organize sanayi bölgesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar