282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

YAZAR ÖMÜR UZEL, ÇOCUK KİTAPLARI İLE ÇORLU KİTAP FUARINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YAZAR ÖMÜR UZEL, ÇOCUK KİTAPLARI İLE ÇORLU KİTAP FUARINDA
Abone ol

11. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarının cumartesi günü konuk yazarlarından biri de Ömür Uzel idi.

Ömür Uzel çocuk kitapları, yetişkin kitapları yazarı. Aynı zamanda OT dergisinin de yazarı ve editörü. Yazar Uzel ile kısa bir söyleşi yaptık. Kendisinden, kitaplarından, oğlu Uzay’dan ve fuar hakkındaki görüşlerinden söz etti

“39 yaşındayım. Aslında ben ekonomi eğitimi aldım. Fakat ekonomiyi okuduktan sonra çok küçük yaşlarda tercih yaptığımız için daha tam böyle her şey oturmamış oluyor. Dedim ki bu alan bana ait değil. Ama zaten çok küçük yaşlarımdan beri yazmaya çok hevesliydim. İlgim vardı. O nedenle hep yazarlığa kaymaya başladım. Bir reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladım. Uzun seneler o şekilde çalıştım. Ve sadece yazma üzerine gitmeye başladım. Bunlardan sonrada atölyeler, yazarlık eğitimleri, dramatik yazarlık üzerine de eğitim aldım. O şekilde artık kitaplar, kurgu kitaplar da çıkmaya başladı.

Yetişkin kitaplarımda altı kurgu dışında kitabım var. Tarihe Geçen Savunmalar, Tarihe Geçen İtiraflar, aynı zamanda kısa biyografiler, küçük cep kitap şeklinde. Aynı zamanda felsefe serisinden de söz etmek isterim Slavoj Žižek, Noam Chomsky, Jacques Derrida isimlerin kısa biyografileri ve onların eserlerini anlattığım derleme kitaplarım var. Bir de en son Marie Curie biyografisi var.

Onun dışında çocuk kitaplarımda 5 adet Zulu serisi var. Bu kitaplar çocuk serisi olarak çıktı. En son çocuk kitabım da Antika Kral. Bu sene Nisan ayında çıktı.

Böylece altı çocuk altı da yetişkin olmak üzere toplam on iki kitabım var. Önümüzdeki Kasım ayında da bir okul öncesi kitabım gelecek. O da yine çocuk kitabı olarak çıkacak.

Aynı zamanda anneyim. Uzay isminde 7 yaşında bir oğlum var. Yazdıklarımı ilk önce onunla paylaşıyorum. Ona daha böyle bilgisayarda daha taslak halindeyken ona anlatıyorum. Çok hoşuna gidiyor. Hatta Antika Kral kitabımda da karakterlerimin isimlerini o buldu. Onun bulduğu isimleri kullandık. İlham kaynağım. Müthiş besleniyorum ondan ben. Keyifli bir şey çocuk olması evde. Ve bir çocuk yazarının olması. Yan yana olmaları çok keyifli” dedi.

Çorlu Kitap Fuarı için konuk yazar olarak gelen Uzel, biraz yoğunluğu az bulduğunu bunun da okulların yeni açılmış olmasından, daha düzenin yeni oturmaya çalışıyor olmasından kaynaklanabileceğini söyledi.

Ömür Uzel “Talebin az olması biz yazarlar için üzücü olabiliyor tabii. Ama artan maliyetler ve diğer nedenler hepsinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Normalde kitap fuarlarının çok yoğun geçer. Kitaplara çok talep olur. Özellikle fuarlarda daha avantajlı fiyatların olmasından dolayı tercih ediliyor. Fakat buradaki yoğunluğun neden az olduğunu çözemedim açıkçası. Belki ilerleyen saatlerde kalabalıklaşabilir” dedi.

Haber / Handan Var


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LEMAN CAN, KİTABI “SERZENİŞ” İLE ÇORLU KİTAP FUARINDAYDIÖnceki Haber

LEMAN CAN, KİTABI “SERZENİŞ” İLE ÇORLU K...

Yazar Ali Lidar, Çorlu 11. Geleneksel Kitap ve Kırtasiye Fuarında sevenleri ile buluştuSonraki Haber

Yazar Ali Lidar, Çorlu 11. Geleneksel Ki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar