282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

YÖNETİLEMEYEN ŞEHİR ÇORLU!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖNETİLEMEYEN ŞEHİR ÇORLU!
Abone ol
Devrim Web TV program yapımcısı ve Kent Bilimci Semanur Saygın Özay ve araştırmacı gazeteci Metin Engin canlı yayında Çorlu gündemini ele aldı.

Devrim Web TV program yapımcısı ve Kent Bilimci Semanur Saygın Özay ve araştırmacı gazeteci Metin Engin, Omurtak Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda “Güne Bakış” programı ile Çorlu gündemini değerlendirdi. İlk olarak değerlendirmelerde bulunan Engin, “Açık söylemek gerekirse Çorlu’nun böyle bir caddeye ihtiyacı var ama bu bölgede değil! Saray Caddesi, Kumyol Caddesi olabilir. Bu Çorlu’nun trafiğe kapalı alanı olması şart. Birçok noktada bu tarz yerler var. Bu caddenin kapanması ile trafiği de gördük. Bu cadde Büyükşehir Belediyesine bağlı. Çorlu Belediyesi değil de Büyükşehir Meclis kararı olması gerekiyor.”dedi.

UKOME KARARINI GÖREMİYORUM

Ana caddenin kapatılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Semanur Saygın Özay ise “Burası ana cadde! Burasının kapatılması düşünülemez. Ben en baştan beri bu konuya karşıydım. Yol ya da mahalle kapatılabilir ama orası burası değil. Cumartesi günü Atatürk Bulvarı’nda yaptığınız yayında da gördük. Bu yolun hangi meclis kararına istinaden ve UKOME kararını göremiyorum. O resmi dayanak yok. Benim düşüncem bu! Demek ki UKOME kararı yok!”diye konuştu.

DEMİRLİ, BİZİM ÇÖPÜMÜZÜ NEDEN ALSIN?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ın çöple ilgili yaptığı açıklamalara değinen Engin, “Karatepe’de çöp tesisi kurdular ve itiraz edildi sonra da mahkeme durdurdu. Dün de Kadir Albayrak ne yapacaklarını düşünüyor! Ahmet Sarıkurt ve Vahap Akay’a da artistlik yapmayın, şov yapmayın diye konuştu. Karatepe’ye çöp alanı kurulurken neredeydiniz? Şimdi neden itiraz ediyorsunuz! Burada bir beceriksizlik var. Bu kararı alıyorsunuz, gidip Karatepe’ye kim bilir kaç milyon TL’ye tesis kurdunuz. Şimdi durduruldu ve çöpler Demirli’ye taşınıyor. Mahkeme burayı durdu ve hiçbir işlem yapamıyor. Kadir Albayrak da itiraz edeceğini söylüyor. Şimdi buraya harcanan paraların zararını kim karşılayacak? Sonuç olarak bunlar hepimizin vergileri. Ahmet Sarıkurt’u geçen konuşmasında kahraman ilan ettiler. Bu geç kalınmış bir konuşmaydı. Sadece gözümüz boyanıyor. Demirli, bizim çöpümüzü neden alsın? Her şehir kendi çöpünü alsın!”ifadelerini kullandı.

DEMİRLİ, BİZİM ÇÖPÜMÜZÜ NEDEN ALSIN? 

Semanur Saygın Özay ise yaptığı değerlendirmede “TEKAP birliklerini kurduğumuzda hükümet her ilçenin kendi çöpünü bertaraf edeceğini söylemişti. Yerler tespit edildi ve okeylendi. Buradaki alan Çorlu olarak belirlendi. O zaman Velimeşe, Çerkezköy Belediyesi TEKAP içindeydi. Doğru zaten bu! Her ilçe kendi çöplerini bertaraf etmeli. Buradaki esas sıkıntı sözleşmede uyuşmazlık var.”şeklinde konuştu.

ÇORLU BAŞSIZ VE YÖNETİLEMEYEN BİR ŞEHİR

Çevre sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan Engin, “Ciddi bir sanayi sorunu var. Valimiz suda oksijen seviyesinin arttığını söyledi ama bizim en büyük derdimiz çevre kirliliği! Sanayicilere ceza yemek ödül gibi geliyor. Çünkü baca filtrelerini çalıştırmak daha çok maliyetli bunu da Valimize ilettik. Sonuç olarak Çorlu’nun çok boşlukları var. Çorlu başsız ve yönetilemeyen bir şehir. Bir tek bu şehre yön veren Enis Sülün varmış! O gittikten sonra şehirde yön verecek akil insan kalmamış. Çorlu’nun adil siyasetçilere ihtiyacı var. ÇTSO’da 2 Ekim’de seçime gidiyor. O da tek liste olarak seçimlerde yer alacak. Şu anki görüntü ile seçim ertelenmez ise İzzet Volkan yeniden başkanlığa seçilecek.”dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
ERCÜMENT TUNCAY YENİDEN ADAY!Önceki Haber

ERCÜMENT TUNCAY YENİDEN ADAY!

Keşan’da itfaiye teşkilatının 308’inci kuruluş yıl dönümü kutlandıSonraki Haber

Keşan’da itfaiye teşkilatının 308’inci k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar