282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9

Yüksel “ÇORLU BELEDİYESİ YERLERİMİZİ SATIYOR.”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Geçtiğimiz 7 Ekim 2020 tarihinde yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle bir bölümü hastanede olmak üzere tedavi gören ve bu tedavisi sebebiyle 128 gün boyunca görevinden ayrı kalan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene Bölgesinde ki sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Çok zor bir covıd-19 hastalığı geçirdim”

Kovid-19 hastalığını Çok zor bir süreç geçirdiğini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ”Kovıd 19 dünyayı etkileyen bir virüs, gençlerimizi görüyoruz hala maske takmıyorlar. Çok zor bir covıd-19 hastalığı geçirdim. Entübe sonrası mantar oluştu ve ameliyat olmak zorunda kaldım. Gençlere tavsiyem şudur; maskelerini takmalı mesafe ve hijyen kuralına uymalılar. ”dedi.

“Türkiye’de mağdur olan tek ilçeyiz”

 Ergene bölgesinde iki tane sorunun olduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ”Tekirdağ Büyük Milletvekillerine sesleniyorum. Ergene 2012 yılında resmi olarak kuruldu.2014 ‘te belediye oldu. O günden bugüne büyüklerimiz Çorlu Belediyesinin tasarrufunda kaldı. Çorlu belediyesi büyüklerini satıyor, kullanıyor. Bunlar bizim bölgemizde Yulaflı, Yeşiltepe bölgesinde tekrar milletvekillerine çağrı yapmak istiyorum. Bu durumu torba yasaya bir ek maddeyle koyup ergenenin haklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Türkiye’de mağdur olan tek ilçeyiz. Çorlunun tüzel kişiliği sona ermediği için mülkler çorluda kaldı. Parklar, bahçeler, yollar bize geçti ama Çorlu Belediyesi en yakın zamanda 1 trilyonluk yeri satıyor kendine kullanıyor. Bizim kullanmamız gereken yerleri onlar kullanıyor. O Yüzden bir an önce bu işe sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

“Ergene belediyesi ne sahip çıkmalarını istiyorum”

Ergene Velimeşe OSB ‘de belediyenin arsaları olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yüksel “Ergene Velimeşe OSB ‘de kendi arsaları var. Belediyenin kendi yerleri mülkleri arsaları var. Buradaki arsalarıda OSB müdürlüğü emlak üzerinden kamulaştırmak istedi. Bizde mücadelemizi yapıyoruz milletvekillerinden de destek olmalarını istiyorum. Bu mülkler Ergene’nin geleceği için önemli. Buğun biz varız yarın başka biri olacak.Bu nedenle bütün siyasi parti ilçe başkanlarından ve milletvekillerinden Ergene belediyesine sahip çıkmalarını istiyorum. Ergene Velimeşe doluluk oranı %45 lerde doluluk oranı yeterli konumda değil %90 olsa ihtiyaç var diyeceğiz. Daha önce takas önerisinde bulunduk OSB alanları gerekliyse size verelim sizde bize hazineden yer verin dedik fakat geçmiş dönemde takasa yanaşılmadı. ”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Tekirdağ’da Kovid19 tedbirleri kapsamında bir mahalleye girişler kontrol altına alındı Önceki Haber

Tekirdağ’da Kovid19 tedbirleri kapsamınd...

Ergene Belediyesi Hem Ağaçlara Bakım Yapıyor Hem Yeni Ağaç DikiyorSonraki Haber

Ergene Belediyesi Hem Ağaçlara Bakım Yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar