282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5086
EURO34.9059
ALTIN2438.4

Zabıta Ekipleri Denetimlerini Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zabıta Ekipleri Denetimlerini Sürdürüyor
Abone ol
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler vatandaşların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atan atık toplayıcılarına ve iş yeri sahiplerine denetimlerini sürdürerek yaptırım uyguluyor.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehir genelinde araç trafiğini tehlikeye düşüren ve vatandaşları rahatsız eden kâğıt ve ambalaj atık toplayıcılarına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimler kapsamında vatandaşların kaldırımlarda yürümesine engel olan ve trafik akışındaki güvenliği tehdit eden ‘çekçekçi’ olarak tabir edilen atık toplayıcılarının araçlarına el koyularak faaliyetleri sonlandırılıyor. Denetimlerin yanı sıra vatandaşların şikâyetlerini de dikkate alarak harekete geçen zabıta ekipleri halkın güvenliğini korumak adına müdahalede bulunmaya devam ediyor.

Atık toplayıcılarının yanı sıra Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personeller tarafından kentimizde faaliyet gösteren ve döner satışı yapan işletmeler denetleniyor. Zabıta ekipleri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına dair yönetmelik kapsamında İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Denetimi, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun gereği Fiyat Tarifesi Denetimi ve Çorlu Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü belediye emir ve yasaklarına dair yönetmelik kapsamında Tartı Aletleri Denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta personeli iş yerlerinde dönerlerin tartılarak satılıp satılmadığı ve tarifelerdeki birim fiyatlarına uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yaptı. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan, fiyat tarifesi ve elektronik terazisi bulunmayan iş yerleri hakkında personeller tarafından gerekli cezai işlem uygulandı.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri öncelikle vatandaşların güvenliğini, sağlıklı gıda tüketimini, huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla hizmet vermeye devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaraereğlisi Belediyesi Kandil Simidi DağıttıÖnceki Haber

Marmaraereğlisi Belediyesi Kandil Simidi...

Ergene Belediyesi Mevlid OkuttuSonraki Haber

Ergene Belediyesi Mevlid Okuttu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar