Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3434
EURO35.214
ALTIN2247.5
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Mail: [email protected]

ÇEVRECİLER HERŞEYE KARŞI!

 

            Her gün, etrafımızda kontrolsüzce türeyen taş ocaklarına, kömür ocaklarına, zehir kusan fabrikalar, atık depoları, yüz binlerce hayvanın tıkıldığı hayvan depoları ve hepsinden daha önemli ve tehlikeli olan onlarca TERMİK SANTRAL planlanıyor! Çevreciler hepsine karşıydı ve karşı olmaya devam ediyor.

            "Çevreciler neden karşı?" diye sorulduğunda en çok verilen cevaplar şöyle sıralanabilir:

            Birincisi "Kaynakların kontrolsüz tüketilmesi".

            İkincisi ise "Atık ve artıkların kontrolsüz bir şekilde havaya salınması, akarsulara ve denizlere deşarj edilmesi ve tarım alanlarının, orman alanlarının, doğal kaynakların bulunduğu yerlere depolanmasıdır". Bu iki 'neden' iyi okunmalı! Aslında onlarca yıldır süren endüstriyel kirlilik karşıtı çevre mücadelesinin ana mücadele konusu bu ikisidir!

            Yani; gaz, sıvı ve katı atıklarla mücadele meselesinde skandalların gelenekselleştiğini söylemek hiç de zor değil. O yüzden ulaşabildiğimi tüm CED projelerini inceliyoruz, CED toplantılarında sorunları yetkililere hatırlatıyoruz!

            Derin Deşarj adıyla çözüm diye ortaya atılan projede bile inşaat için kazılan yerlerde define yerine çöp dağlarının çıktı. Dünyanın en nadir yerlerinden biri olan longoz ormanlarında maden ocağı projesi yapıldı. Çimento fabrikası yapıldı. Ülkemizin en korunmuş ormanlarının ortasına termik santral yapılmaya yeltenildi. Sonra birileri çıkıp "Biz temizleyeceğiz" filan derse bu heriflere "Hadi lan or'dan" deme hakkımız var!

            Çevremizde, çoğu herkesin gözü önünde, ama hala birileri "Bu fabrikalar atıkları, külleri ve cürufları ne yapar" diye merak ediyorsa "Her şey ortada" derdik! YANILMIŞIZ! HEM DE FENA YANILMIŞIZ!

            Fabrikalar ATIKLARI, KÜLLERİ ve CURUFLARI kendilerinden uzaklaştırmak için ÇILGINCA yöntemler bulabiliyormuş!

 

DEHŞETE DÜŞECEKSİNİZ!

            Bir süre önce atıkların, küllerin, cürufların peşinde koşarken düştüğüm ve ölümden döndüğüm olaydakinden daha dehşet, daha çılgınca, daha haince, daha iğren, daha, daha daha...

            Evet, yazarken bile yaşadıklarımı gözümün önüne getirmemek için kendimi zorluyorum ama, bu seferki skandalın ucu bucağı yok!

            Bir sağlık tesisinin temeline atıkları tıkıştırmak büyük BAŞARI!

            Bu sırrı yine atıkların ihbar etmesi sayesinde fark ediyorlar! Nasıl mı? Temele gömülen atıklar bulunduğu ortamda nem ve havasızlık sayesinde reaksiyona girerek genleşiyor! Bu genleşme binanın zemininde saklanamaz boyutlara gelince rezaleti ortaya çıkmaktan başka çare kalmıyor!

 

SAĞLIK OLSUN DEYİP GEÇİN!

            "Ama orası sağlık tesisi!" diye tepki gösterenlere de "Nasıl olsa öleceksiniz, ha bir gün önce, ha üç gün sonra" der geçersiniz...

            Alo! Hala ölmeyenlere sesleniyorum!

            Hep sevgi ile kalın.

 

            Murat SEVGİ

            http://twitter.com/MuratSevgi

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar